Julekalenderen ”Gumles Jul med Bedstefar”

Bedstefar, Ruben og Gumle ved rebet til kirkeklokken.

Som enhver anden julekalender handler Gumles jul med Bedstefar om, at julen er i fare. Noget er gået galt og skal fikses, før vi når frem til den store fest den 24. december. Men derfor kan det jo godt være hyggeligt undervejs både i og uden for Hinge Kirke. På loftet bor – ikke nissen – men Bedstefar, som er kirketjener. Og han kan fortælle mange gode historier fra Bibelen – bare han ikke taber tråden…

Julekalenderen og bogen om Gumles jul er produceret af Luthersk Mission Børn og Unge samt Norea Mediemission. Det er en succes, som er blevet gentaget gennem flere år og nu i år altså optaget i og ved den smukke landsbykirke Hinge Kirke. Den primære målgruppe er børn fra 4-10 år. Man kan se julekalenderen på Gumle.tv fra 1. december.

Det er også muligt at købe bladet, der hører til Gumles jul med Bedstefar. Der er en lille andagt om julen til hver dag, som man kan læse sammen fx i familien, skolen eller børnehaven. Der er også opgaver til hver dag i december måned , hvor børnene kan være med i en lodtrækning om flotte gaver. Man kan også læse bladet uden at se julekalenderen, og det er en hjælp til familietid om julens budskab, oplyser LMBU.