Lisa og Kim vil udruste kirken til at fortælle børn om Gud

Lisa Hauge Noldegaard er uddannet idrætslærer og professionsbachelor i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K).

Den 1. december startede Lisa Hauge Noldegaard og Kim Jakob Kristiansen som konsulenter i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS). Lisa får ansvar for DFS i Hovedstaden og på Nordsjælland. Kim får ansvar for Sjælland og Øerne.

Lisa Hauge Noldegaard

Lisa (33) er idrætslærer med speciale i friluftsliv og en professionsbachelor i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K). Hun er gift med sognepræst Jonatan Hauge Noldegaard, og de har Luca på 2 år og Noa på snart 1 år. Lisa Hauge Noldegaard voksede op på en gård i Sønderjylland. Senere tog hun et højskoleophold på LMH, hvorefter hun blev volontør i IKC, der arbejder med migranter i København.

Efter tiden som volontør i IKC kom Lisa til Apostelkirken på Vesterbro, hvor der er mange flygtninge/indvandrere.

– Her startede jeg et børnehjørne op. Jeg brugte DFS’ bøger i forkyndelsen og var rigtig glad for materialet, fortæller Lisa om tiden i Apostelkirken. Lisa skal nu i gang med arbejdet i DFS efter en barselsorlov.

– Det bliver superspændende at komme i gang, fortæller Lisa, der glæder sig til at udruste andre til at fortælle om evangeliet til børn. I fritiden spiller Lisa trompet og klaver. Ellers bruger hun meget tid i naturen, gerne sammen med familien.

Pædagog og tidligere salgsleder Kim Jakob Kristiansen kommer fra et arbejde som visitator for tre bosteder på Vestsjælland.

Kim Jakob Kristiansen

Kim er 30 år og kommer fra et arbejde som visitator i en koncern med tre bosteder for børn, unge og voksne på Vestsjælland. Han har tidligere arbejdet som pædagog og har været salgsleder.

– Som salgsleder lærte jeg en masse om ledelse. Jeg var også god til det, men fandt efter tre år ud af, at jeg meget hellere vil arbejde med mennesker. Kim kommer til at fokusere på vedligeholdelse af de nuværende børne- og juniorklubber i sit område.

– Ret hurtigt vil jeg begynde at trække på mit nuværende netværk, så vi kan få oprettet nye klubber. Jeg har et par steder, hvor jeg allerede kan se muligheder, fortæller Kim, der glæder sig til at komme ud og besøge klubberne. Kim kommer oprindeligt fra Vestsjælland. Han er trofast kommet på Fårevejle Bibelcamping, hvor han senest har været med til at køre UngPlus. Han har deltaget på DFS’ Havnsølejr fra han var 6 år, og som 12-årig blev han ungleder samme sted.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– På Havnsø har jeg min kristne base. Efterhånden er det blevet til 24 år på Havnsø, hvor jeg nu er lejrchef på teenlejren. Kim drømmer om, at flere børn må kende Jesus. Også de steder, hvor der kan være langt til den nærmeste kristne klub eller lejr.

– Det føler jeg er min mission. Jeg vil gerne oprette faciliteter, hvor børn og juniorer kan møde Jesus i udkanten. Jeg har selv oplevet, at der er langt til nærmeste fællesskab. Og lejr har bare været det fedeste i hele verden. Her har jeg oplevet kristne fællesskaber, hvor man 100 % kan være sig selv. Den gavmildhed og imødekommenhed er unik. Hver eneste sommer kunne jeg høre om Jesus og derudover være sammen med alle mine kristne venner. En stor del af Kims fritid foregår i Tølløse Boldklub, hvor han både spiller selv og indtil sidste vinter var cheftræner for holdet.

Lisa og Kim afløser Line Hede og Michael Dilling Nørgaard, der tidligere har været konsulenter i hhv. Hovedstaden og Sjælland/Øerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: