Nekrolog over Steen Balle Kristensen

Steen Balle Kristensen

Simon Nøddebo Balle har skrevet følgende mindeord om sin far, tidligere højskoleforstander på Oasehøjskolen Steen Balle Kristensen, der døde den 13. december 2023.

Et stærkt og varmt lys er blevet slukket. Steen Balle Kristensen, kirkelig pioner, lærer, forretningsmand, højskoleforstander og elsket ægtemand, bror, far, svigerfar, farfar og morfar døde pludseligt af en hjerneblødning d. 13. december 2023. Steen blev født den 6. januar 1959 og voksede op i en søskendeflok på fire i Ramten, en lille by på Djursland, hvor hans forældre havde et bageri.

Den 26. Juli 1980 blev han gift med Ulla, og de bosatte sig i 1985 i Aalborg, hvor de begge uddannede sig til lærere. I denne periode fik Steen og Ulla børnene Miriam, Thomas og Simon.

Landssekretær i Nyt Liv

I slutningen af 80’erne blev Steen landssekretær i Nyt Liv og var i en årrække ofte prædikant og mødeholder i det regi, både på lejre og i missionshuse.

Efterskole- og friskolelærer samt højskoleforstander

I 1991 flyttede Steen og familien til Græsted, hvor sønnen Benjamin kom til. Her fik han ansættelse som lærer på Nordsjællands Efterskole og var aktiv i Indre Mission. I 1995 slog familien sig ned i Skannerup ved Silkeborg, hvor de fik datteren Rebekka. Steen boede og virkede resten af sit liv i det østjyske. Først som lærer og souschef på friskolen Klippen i Voel, senere som sælger og leder i IT-branchen, inden han med fynd og klem var med til at starte Oasehøjskolen i Kjellerup, hvor han og Ulla i 2018 blev det første forstanderpar.

Silkeborg Oasekirke

Steen var tillige drivkraft bag og vedholdende visionsbærer i Silkeborg Oasekirke frem til sin død. Han var med i opstarten af menigheden og ad flere omgange formand i menighedsrådet. I årenes løb tog han del i kirkens liv på mange forskellige måder, som idemand, initiativtager, mentor, motivator og økonomisk rådgiver for udsatte.

Steen satte også sit præg på kirkelivet gennem menighedsnetværket i Dansk Oase, som han var med til at stifte i 1989, og hvis lederskab han i en periode sad i.

Hjerte for Guds mission

Steen var livet igennem fast i troen på Gud og i alle livsfaser optaget af, hvordan han kunne bringe Guds omsorg og kærlighed til mennesker omkring sig. Det gjaldt både i familien, kirken og som leder i IT-branchen, hvor hans fokus på medarbejdernes trivsel fyldte mere end bundlinjen. I kirkeligt regi havde han især gennem de seneste år fokus på, hvordan han kunne dueliggøre og motivere folk til at tage ansvar og bære med på Guds mission.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En hjerneblødning, en blodprop og en kunstig ankel svækkede dog Steens helbred og satte nogle begrænsninger på udfoldelsen i hans sidste år. Han beholdt dog sit gode humør og lyse livsindstilling og forblev en aktiv omsorgsgiver, hjælpende hånd og vejledende stemme ikke bare for sine nærmeste, men også for venner og i den udvidede kirke-familie.

Steen Balle Kristensen efterlader sig hustruen Ulla, tre søskende, fem børn, fire svigerbørn og otte børnebørn.