KLF giver Buketten til DR’s trosredaktør

– Troens sprog har ligesom en forbindelse til vores kulturelle grundvand. Det har en forbindelse til noget meget dybt i vores kultur, udtaler Christoffer Emil Bruun. Foto: Lars Salomonsen

For at revitalisere trosstoffet og udfolde kirke og kristendommen for lyttere og seere på nye måder belønnes Christoffer Emil Bruun, DRs trosredaktør, nu med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Det skriver KLF, Kirke og Medier i en pressemeddelelse. Den lille trosredaktion i DR leverer dagligt transmissioner fra morgenandagten i Københavns Domkirke, ugentligt gudstjenester og nysgerrige programmer om troens univers. Der er også lejlighedsvise programmer, der tager seere på rejse med en atypisk Sejrøpræst og med en kendt kok og en kendt præst.

I spidsen for den lille redaktion står Christoffer Emil Bruun, som nu modtager Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

– Vi oplever, at han lige fra begyndelsen nægtede at acceptere business as usual, men ville noget mere. Kirke og kristendom skal udfoldes for lyttere og seere på nye måder, så flere fatter interesse, og flere forstår dybden og bredden af troens univers, forklarer Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, som tilføjer:

– Med sin store, intellektuelle forståelse for trosområdet både aktuelt i nutidens kontekst og i historisk perspektiv er Christoffer Emil Buun med til at skabe nye koncepter og sætte trosstoffet ind i nye rammer.

Trosstof som fællesnævner

For hovedpersonen selv handler det om at skabe nogle rammer, hvor troens sprog kan få lov til at udfolde sig – fordi det er noget, som alle har brug for:

– Trosstoffet er noget, der er med til at skabe en fælles samtale og et fælles forståelsesrum. Jeg ser det som et mål, at kristendommen bliver noget så fælles som muligt. Ikke at alle behøver tro på, at Kristus er Guds søn – det skal folk selv finde ud af. Men det er vigtigt, at vi har nogle fællesnævnere i vores samfund, som vi kan hvile på.

Hvad kan troens sprog hjælpe med?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Troens sprog har ligesom en forbindelse til vores kulturelle grundvand. Det har en forbindelse til noget meget dybt i vores kultur. Derfor kan det føles lidt gammeldags for nogen, men der kan også være noget enormt vigtigt og på sin vis også frigørende ved, at der er nogle dele af samfundet, som ikke følger så hurtigt med tiden, men som fungerer som et anker.

Hvad det betyder for dig, at I får Buketten af KLF, Kirke & Medier for jeres program?

– Det er da en opmuntring og en hæder i forhold til det arbejde, som jeg og vi som redaktion laver. Og så giver det mod til at klø på og gå videre og blive ved med at kæmpe for trostoffet. Så jeg vil sige både tak for Buketten – og tak for jeres arbejde!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tidligere har blandt andre DR Pigekoret (DR), Sangbogen på P2 med Muff og Hammer (P2), Jakob Stegelmann (DR) og Bibelen Leth fortalt (P1) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.