Ny formand for Foreningen af Kristne Friskoler

Mirjam Fibiger Olesen.

Mirjam Fibiger Olesen, der er skoleleder på Haderslev Kristne Friskole, er blevet valgt som formand for Foreningen af Kristne Friskoler og Daginstitutioner. Hun afløser Thorkild Bjerregaard, som har været formand gennem 16 år.

Mirjam Fibiger Olesen (45) er læreruddannet fra Odense Lærerseminarium, og hun har tidligere været lærer på Sædding Efterskole.
I 2010 blev Mirjam Fibiger Olesen viceskoleleder på Haderslev Kristne Friskole, og fire år senere blev hun skoleleder samme sted.

Spidskandidat for KD

Mirjam Fibiger Olesen, der er bosat i Haderslev, var KristenDemokraternes spidskandidat i Sydjylland ved folketingsvalget i 2022. Selvom KD havde et dårligt valg, fik Mirjam Fibiger Olesens 649 personlige stemmer på landsplan. Dermed kom hun på andenpladsen som den, der fik flest stemmer næst efter Marianne Karlsmose.

Ved kommunalvalget i 2021 stillede Mirjam Fibiger Olesen også op som kandidat for KD i Haderslev. Her fik hun 386 personlige stemmer, som dog heller ikke var nok til at få en plads i byrådet.

Paraplyorganisationen FKF

FKF er en paraplyorganisation for kristne friskoler og daginstitutioner. Bestyrelsen for Foreningen af Kristne Friskoler & Daginstitutioner består af seks medlemmer. Bestyrelsens ansvar er at lægge den overordnede linje for foreningens daglige arbejde, og den mødes cirka fem gange årligt til dagsmøder.
Foruden Mirjam Fibiger Olesen (45) består bestyrelsen for Foreningen af Kristne Friskoler og Daginstitutioner af Allan Haahr Hansen, Leif Ebsen, Carsten Linde Sørensen, John Riis og Bent Molbech.

Foreningen FKF har i alt 35 skoler og 15 daginstitutioner som medlemmer. Der går over 7.000 elever på skolerne, der har over 800 ansatte.