Lægepræsten udgiver bog om Fadervor

Poul Henning Krog

Poul Henning Krog – også kendt som lægepræsten og mangeårig brevkasseskribent i Udfordringen – har skrevet en bog om Fadervor, som udgives på Udfordringens Forlag.

Bogen hedder ’Fadervor – Himlen og jorden rundt på 40 dage’ og skrevet med et ønske om at inspirere mennesker til at leve livet med Gud i hverdagen. Poul Henning Krog ønsker med bogen at videregive noget af al den visdom om Gud og mennesker, som han mener Fadervor lærer os om.

Begynd dagen rigtigt

”Fadervor er fyldt med sprængstof og dynamik af uanede dimensioner,” skriver Poul Henning Krog i forordet til bogen, hvor han i øvrigt sammenligner det at begynde dagen uden Gud med at komme forkert i gang med at knappe sin cardigan.

”Som en cardigantrøje, der knappes forkert, begynder vi ofte dagen forkert. Vi knapper videre, men er vi begyndt forkert, må vi starte forfra. Fadervor lærer os at begynde med hovedet i Himlen og her se og forstå lidt af, hvem Gud er, før vi vender ned på jorden til det daglige liv med brød, bekymringer og vores næste. Følger vi Himlens tankegang, bliver livets cardigantrøje knappet rigtigt,” siger Poul Henning Krog.

Guddommelig indsigt

Med bogen ønsker Poul Henning at hjælpe læseren til at genopdage Fadervors dybder, så det bliver til mere end bare en remse.

”De fleste kan Fadervor som en remse, men Fadervor er uendelig meget mere end en remse. Fadervor er fyldt med værdier og guddommelig indsigt i menneskesindet. Gud er min fader. Gud er også min moder. Gud kan ikke være i vores rammer af kønsdefinition. I Fadervor kaldes vi til at øve os fra nu til nu i at have hovedet i Himlen og benene på jorden. Det evige liv er nemlig allerede begyndt nu. Fadervor er som et smukt musikstykke, hvor hver sætning har indvirkning på de andre, og som vi kender det fra sport, finder vi i Fadervor både forsvar og angreb og ophold på sidelinjen hos træneren – Gud,” siger Poul Henning Krog.

Fjerde bog

Poul Henning Krog har blandt meget andet tidligere været forstander på Mariager Efterskole og efterfølgende præst i Mariagerfjord Frikirke og derefter præst i Svendborg Pinsekirke og Rudkøbing Pinsekirke. Han har læst medicin på Københavns Universitet og teologiske studier på Fuller University i Los Angeles og Københavns Universitet. Poul Henning Krog har således både erfaring som frikirkepræst og som læge på en psykiatrisk afdeling og lægekonsulent med fokus på misbrugsbehandling – deraf navnet lægepræsten.

Poul Henning Krog har tidligere udgivet bøgerne ’Kære Hr. Tyv’, ’Du er den bedste til at være dig’ og senest ’PsykiaTro’.


Artiklen fortsætter efter annoncen:’Fadervor – Himlen og jorden rundt på 40 dage’ kan købes på hosianna.dk og koster 199 kr.