Journalist bliver landssekretær på Menighedsfakultetet

Stefan Vase bliver både landssekretær og kommunikationsleder på MF.

Stefan Vase

Fra 1. april ansættes Stefan Vase som landssekretær og kommunikationsleder på Menighedsfakultetet i Aarhus, hvor han afløser Nils Andersen, der går på pension efter godt 21 år på posten.

Det skriver Menighedsfakultetet i en pressemeddelelse. Opgaven som landssekretær er alsidig og indebærer at have hovedansvaret for Menighedsfakultetets kommunikation, fundraising og relation til det kirkelige bagland, som bærer stedet økonomisk og åndeligt.

Dygtig kommunikator og fundraiser

Fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen udtaler her, hvorfor valget af den nye landssekretær faldt på Stefan:

– En forudsætning for at drive et privat uddannelsessted som Menighedsfakultetet er opbakning fra et engageret og generøst bagland. Det har vi gennem alle år været beriget med. Stadig flere studerende og stadig flere udbud af relevante ressourcer til kirke og mission øger behovet for de kommende år at finde nye samarbejdspartnere og at udvide vores bagland for at fremtidssikre og styrke vores økonomi. Til det er der brug for en dedikeret, dygtig og erfaren kommunikator og fundraiser. Det er vi overbeviste om at have fundet i Stefan.

Grundforløb i teologi

Stefan Vase er 41 år og har særdeles gode kort på hånden til at bestride stillingen som landssekretær. Han er uddannet journalist og har gennem relevante ansættelser i værdibaserede og kirkelige organisationer gennem adskillige år en bred erfaring med kommunikation på diverse medieplatforme, skriftligt, visuelt og digitalt.

Udover det journalistiske er Stefan interesseret i teologi, herunder særligt kirkehistorie og apologetik (trosforsvar) og har fra 2020-22 taget et grundforløb i teologi på masterniveau i Menighedsfakultetets efteruddannelsesprogram og er således både kendt med stedet som aftager af Menighedsfakultetets uddannelsestilbud og med teologiens hoveddiscipliner.

At den nye landssekretær tillige er ivrig motionsløber, er et ekstra plus og vil give ham sans for at tilrettelægge det store årlige sponsorløb med forståelse for deltagernes oplevelser og behov.

– Stefan har mange års erfaring inden for kommunikation, presse, politik og ledelse i en kirkelig kontekst. Han har et godt kendskab til MF’s bagland og er både fagligt og menneskeligt klædt på til de opgaver, der venter på ham. Derfor er det med stor glæde og forventning, at vi nu ansætter ham og får ham med på holdet af dedikerede medarbejdere, udtaler Thomas Bjerg Mikkelsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Teologi for kirkens skyld

Selv udtaler Stefan Vase om sine forventninger til at skulle arbejde med kommunikation for Menighedsfakultetet:

”Det kræver en fortsat frimodig og eksperimenterende kommunikationsindsats at sikre, at Menighedsfakultetet fortsat opfattes som relevant som uddannelsesinstitution for unge studerende og ressourcested for præster og det kirkelige bagland som sådan. Gudskelov står Menighedsfakultetet utroligt stærkt i ’kirkedanmark’, takket være en tradition for seriøs og respekteret forskning, reflekterede studerende og kandidater og ikke mindst trofast opbakning fra baglandet. Derfor ser jeg enormt meget frem til at levere mit bidrag til Menighedsfakultetets sigte: At drive teologi for kirkens skyld, som for mig i sidste ende betyder, at mennesker i hele landet møder inspirerende præster, forkyndere og undervisere og derigennem lærer Bibelen og kristendommen at kende som noget relevant og betydningsfuldt – selv her i 2024.”

Redaktør for KLF, Kirke og Medier

Stefan Vase afsluttede uddannelsen som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2008. I 2020-2022 tog han efteruddannelse i teologi på MF.
Han har siden 2018 været ansat som redaktør i KLF, Kirke & Medier, hvor han har haft ansvar for foreningens magasin og hjemmeside samt bidraget til at formulere foreningens budskaber til eksisterende og potentielle medlemmer, mediechefer og politikere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stefan er gift med Sara, og de har sammen tre børn på 8, 10 og 13 år. Hans interesser spænder fra politik, musik, sport og faglitteratur til kirkehistorie og apologetik.