Sørine Gotfredsen modtager Bibel selskabets Pris 2024

– Jeg er glad og taknemmelig for, at jeg kan være med til at åbne Bibelens verden for flere, siger Sørine Gotfredsen. Foto: Carsten Lundager

Præst, teolog og forfatter Sørine Gotfredsen er en skarp og utrættelig formidler af bibel og kristendom i den offentlige debat og samtale. Derfor modtager hun Bibelselskabets Pris 2024.

Det skriver Bibelselskabet i en pressemeddelelse. Her hedder det videre: ”Podcasts, bøger, avisklummer og tv-debatter. Man skal ikke kigge langt for at få øje på Sørine Gotfredsens bidrag til den brede formidling af bibel og kristendom i Danmark. Ofte med en skarp holdning, der spidder tidsånden, men lige så ofte som den, der lytter, og den, der taler dæmpet om Bibelens betydning for mennesker i dag.”

Bibelselskabets Pris

Torsdag den 30. maj modtog Sørine Gotfredsen prisen fra Bibelselskabet, som hvert år tildeles en person, der har gjort en særlig indsats for at gøre Bibelen nærværende i samfundet. Prisen består af 10.000 kroner og et indrammet originalblad fra en tidlig dansk bibeludgave, i år fra Christian IV’s bibel fra 1633.

Italesætter Bibelen

”Sørine Gotfredsen får prisen, fordi hun i dagens Danmark italesætter Bibelen på en måde, så den er relevant for menneskers liv. Og det gælder faktisk alle hendes aktiviteter, hvad enten det er som forfatter, som debattør eller som radio- og podcastvært,” sagde præst og næstformand i Bibelselskabets bestyrelse, Leise Christensen, der overrakte prisen. Hun fortsatte:

”De bibelske fortællinger ligger som en dirrende streng i alt det, Sørine Gotfredsen producerer. Hun ser vinkler i fortællingerne, som lader dem tale ind i menneskers liv, og som giver flere lyst til at gøre sig bekendt med Bibelen, hvad enten det er en religiøs eller kulturel interesse. Kort sagt sætter Sørine Gotfredsen Bibelen på dagsordenen i samfundet med vid, holdninger og kant, der både kalder på enighed og modsigelse – og i hvert fald altid på debat og samtale.”

Formidler af Bibelen

Sørine Gotfredsen blev cand.theol. i 2004 og har virket som sognepræst i Jesuskirken i Valby siden 2009. Hun har udgivet en række bøger igennem årene, blandt andet ”Som Sørine læser Bibelen” og ”50 bibeltekster du skal kende” på Bibelselskabets Forlag. Særligt sidstnævnte affødte en række henvendelser til hende, hvor folk skrev og takkede for, at de nu havde fået hul på Bibelen, fortæller Sørine Gotfredsen:

”Folk kan være næsten flove over, at de ikke har læst Bibelen, der er så grundlæggende et fundament i vores samfund og i kirken, men det er de færreste, der magter at starte på side 1 og så læse, og det kan være svært at få lukket teksterne op, også i Det Nye Testamente. Derfor er jeg glad og taknemmelig for, at jeg kan være med til at åbne Bibelens verden for flere. Og det betyder virkelig meget for mig – og gør mig stolt – at jeg nu modtager Bibelselskabets Pris.”

Man kan læse et interview med Sørine Gotfredsenpå Bibelselskabets hjemmeside.


Artiklen fortsætter efter annoncen: