Finurligt pop album

Dave Barnes er en amerikansk musiker, sanger og sangskriver fra Nashville, Tennessee. Han har udgivet otte studiealbum, heraf to julealbum. Han er måske ikke så kendt på vores kanter, men ikke desto mindre har han mere end 253.000 månedlige lyttere på Spotify – og når jeg lytter til hans nyeste album, forstår jeg godt hvorfor.

Jeg har valgt at kalde dette album for ”finurligt”, fordi jeg synes, der er mange sjove detaljer. Fx varer de fleste af de 10 sange kun 2-3 minutter og samlet en varighed på 25 minutter. Det er altså ikke et album med lange, dybe sange, men mange små, korte sange med variation. Første gang, jeg lyttede til albummet, tænkte jeg, at det var da et okay pop-album at have kørende i baggrunden, men ved de efterfølgende aflytninger kom jeg faktisk til at synes helt godt om en del af sangene.

Der er små overraskelser i nogle af dem. Sangen ”Miss Deconstruction” overrasker ved pludselig at skifte rytme og udtryk. ”Yearslong” minder i optakten om den kendte ”Lean On Me” og har en anelse gospel over sig. Så er der sangen ”Sunshine”, som er en sjov lille sang om at glædes over, at solen skinner. Det sidste nummer starter med en lidt klassisk inspireret intro, som er virkelig smukt. Så der er variation, selv om hele albummet er et pop album.

Det er ikke et decideret kristent album – dvs. alle sangene handler ikke om Gud, men om en masse hverdagsting, og så er der små linjer, som viser, at Dave Barnes er kristen og lever med Gud i hverdagen. Dave har en dejlig stemme, albummet er flot musikalsk og dejligt at lytte til. Så hvis du er nysgerrig på noget, du ikke plejer at lytte til, så giv lige dette album et lyt.

Kunstner: David Barnes
Titel: Featherbrained Wealth Motel
Genre: Pop
Tilgængelighed: Alle streaming-tjenester