Tålmodighed

Af Dorthe Sandvad. autoriseret coach.

Det var en af disse morgener. Det silede ned, vi havde sovet over os. Alle var irritable. Pigerne bed af hinanden. Hunden havde al tid i hele verden på sin morgentur, og jeg kæmpede med min utålmodighed og kiggede let desperat på klokken flere gange. Vi kom afsted og nåede det sådan cirka, som min yngste altid sagde, da hun var lille. Vi nåede det, men vi var ikke i fred nogen af os.

Senere, inden jeg skulle modtage klienter, havde jeg tid med Gud, jeg sukkede og klagede til Gud over min morgen. Hvordan være tålmodig? Hvorfor var det så krævende osv. osv. Guds svar var pudsigt og pinligt. Han viste mig sin tålmodighed med mig. Jeg så for mig, hvordan jeg sukkede, klagede over træthed, smerter, regnvejr, ansvar og bekymringer.

Han viste mig, hvordan han tålmodigt mindede mig om, hvad der var godt for mig. Mindede mig om og viste mig, at alle mine behov igen og igen bliver opfyldt af ham. Hvordan jeg går med skyklapper, leder efter de svar, jeg ønsker, og ikke de svar, jeg behøver og får. Hvordan jeg føler mig alene, når Gud lige er her.

Gud er grænseløs tålmodig. Som mor til tre teenagepiger er jeg nødt til at spejle mig i det, når jeg igen og igen oplever, at min tålmodighed ikke rækker.
Som mor er mine svar til mine piger ofte ikke det, de ønsker at høre. De bliver heller ikke ledt udenom ansvar og forpligtelser, de undgår heller ikke sygdom, træthed og bekymringer.

Jeg ønsker at stå med dem i det, så de ikke står alene. At lede dem udenom fører intet godt med sig, det fører jo blot til unge mennesker, der ikke kan takle livet og det ansvar, der følger med at blive ældre. Jeg kan i min begrænsethed se og ønske for mine børn, at de bliver gode, ansvarsfulde og kærlige mennesker. Hvor meget mere vil så ikke min far, som ikke er begrænset, gøre det samme?

Han ønsker at fylde mig op med sin tålmodige kærlighed, så jeg får den styrke, jeg hver dag skal bruge for at gå igennem lige den dag. Jakobs brev kap. 3 vers 18: ”Men visdommen fra oven er først og fremmest ren, og desuden er den fredselskende, mild, omgængelig, fuld af barmhjertighed og gode frugter, upartisk og oprigtig. Retfærdighed er en frugt af det, der sås i fred, og den tilfalder dem, der stifter fred.”