10 kristne dræbt i påskemassakre

Den katolske humanitære organisation Aid to the Church in Need fortæller om et brutalt angreb på kristne anden påskedag.

Anden påskedag foregik en massakre, hvor 10 kristne blev dræbt i Nigeria. Angrebet fandt sted i tre samfund i sognet St. Thomas the Apostle i Bokkos, Plateau State og tilskrives fulani-militante.

Det skriver Christian Today den 11. april på baggrund af en rapport fra Aid to the Church in Need (ACN).

P. Andrew Dewan, der er kommunikationsdirektør i Pankshin Stift, delte forfærdelige detaljer om, hvordan en gravid kvinde og hendes ufødte barn blev dræbt.
”Der er et mønster for disse angreb, og de er et vedvarende træk ved at bo i regionen. De kan være forbundet med angrebene hen over julen,” sagde P. Dewan.
I løbet af fire dage i julen 2023 dræbte fulani-militante mindst 300 kristne i 26 landsbyer i Bokkos. Seksten lejre for internt fordrevne blev oprettet i Bokkos efter tragedien for at beskytte de internt fordrevne. P. Dewan frygter, at angrebet i påsken kan være hævn for drabet på to unge fulanier. ”Det er en cyklus af vold. Lokalbefolkningen leder efter måder at forsvare sig mod volden,” siger han.

P. Dewan understreger, at troen styrker de kristne, som nu i tusindvis søger hjælp og beskyttelse i kirkerne, da de ikke har tillid til, at regeringen vil hjælpe dem.
”Troen spiller en vigtig rolle, ellers ville vi være vidne til masseomvendelser til andre religioner. I stedet er de internt fordrevne forblevet stærke,” fastslår kommunikationsdirektøren.