Bogen til dig, der føler at dit liv ”roder”

”Midtvejskrise” er et ord vi kender – ”kvartvejskrise” er, for mig i hvert fald, et nyt ord. Ikke desto mindre ser det ud til at findes ifølge den 25-årige forfatter Kristina Eskildsen, som står bag denne bog.

Hun har fået på hjerte at skrive bogen efter at have holdt et seminar om ”Når forestillingerne om det rigtige liv bliver rystet”. Der gik det nemlig op for hende, at hun selv og rigtig mange andre unge gik med en forestilling om, at det ”rigtige” liv betød tætte venner, kæreste, ægtefælle, godt arbejde osv. Men hun fandt selv ud af, at livet er uforudsigeligt, og at man skal lede længe, hvis man skal finde det ”rigtige liv”.

Du kæmper ikke alene

Bogen henvender sig især til unge på vej ind i voksenlivet, som synes, at det kan være svært at finde vej. Som forfatteren selv skriver i indledningen:

”Bogen her er skrevet til dig, der synes, at du roder lidt med livet – eller at livet roder med dig. Den er til dig, som er på vej ind i voksenlivet. Den er til dig, der har en masse forestillinger om, hvordan livet burde være, og til dig, der allerede har fået nogle af disse forestillinger rystet. Den er til dig, der finder meget ro i, at Gud er med dig. Men den er også til dig, som måske har slået sig på Gud eller det kristne fællesskab. Den er til dig, der nogle gange føler, at du er den eneste i verden, som ikke har styr på livet, troen og det med at blive voksen. Mit største håb er, at du med bogen får en oplevelse af, at du ikke er den eneste. For det er du ikke. Og uanset, hvor ensom du føler dig i rodet, så er du ikke alene.”

Nem at gå til

Bogen er utrolig velskrevet, velformuleret og let at læse – og så udmærker den sig ved, at jeg kan mærke forfatterens eget hjerte i det, hun skriver. Samtidig kan jeg godt lide, at hun ikke er en ”mig alene vide” forfatter, men lader det være op til læseren at finde svar. Samtidig er det en lille let bog, som er nem at gå til, også for den, som måske ikke er så vild med at læse.

Jeg kan virkelig anbefale denne bog til alle unge kristne, som prøver at finde vejen fra ung til voksen, som ønsker et liv med Gud, men kæmper. Den kan også være god læsning for ungdomsledere og voksne, som er nysgerrige på, hvad der sker i de unge-voksnes liv og tanker i dag.

Om forfatteren

Kristina Eskildsen er 25 år, bosat i København og konsulent i KFS. Hun har studeret Kristendom, Kultur og Kommunikation i Århus og taget enkeltfag i teologi.

Titel: Kristen i kvartvejskrisen
Forfatter: Kristina Eskildsen
Sider: 152. Pris: 129,95
Forlag: Credo


Artiklen fortsætter efter annoncen: