Ind i det profetiske

”Jeg vil udgyde af min ånd over alle mennesker. Jeres sønner og døtre skal profetere, jeres unge skal se syner, jeres gamle skal have drømme. Selv over mine trælle og trælkvinder vil jeg udgyde min ånd i de dage, og de skal profetere.” Apg. 2/ Joel 3.

Michael Bobjergs nye bog ”Ind i det profetiske – Lær at høre Guds stemme og voks i at bruge det” er en vaskeægte karismatiker. Det handler om at forstå, at Helligåndens virke ikke ophørte med apostlene og den tidligste kristendom, men er et løfte til alle generationer af kristne. Gud taler hele tiden, siger Michael Bobjerg, så det handler mere, om vi ønsker at høre fra ham, om vi er åbne for hans tale til og igennem os. ”For at kunne træde ind i det profetiske er det nødvendigt at have en tro på, at Gud taler, så vi kan høre det.” S. 26.

I pinsen forløses de kristne til at bringe evangeliet ud til folket. Det er Helligånden, som bringer Guds kraft, og Michael Bobjerg anser det for en del af den kristne startpakke (s. 45), sådan at omvendelse, tro, dåb og Helligåndens fylde er basis for kristenlivet. Som sagt, er den karismatiske bevægelse født af denne erkendelse, men Michaels budskab er, at Helligåndens virke gælder alle kristne.

Som Peter siger: ”…over alle mennesker… og de skal profetere”. Og netop det profetiske er bogens omdrejningspunkt. Det handler om, at Gud ønsker at tale til mennesker, og at han kan gøre det igennem sit ord (Bibelen), men også ved at tale direkte eller igennem en budbringer. Begrundelsen for det profetiske findes bl.a. i 1.kor 14: ”Men den, der taler profetisk, taler til mennesker, til opbyggelse, formaning og trøst.” Og Michael Bobjerg giver talrige eksempler på, hvor stærkt det er, når der lyder et profetisk ord, et kundskabsord eller et visdomsord til den enkelte.

Bogen er samtidig meget instruktiv og håndgribelig, fordi der gives råd til, hvordan man kan lære at høre, om noget kommer fra Gud eller ikke, og hvordan man praktiserer det profetiske på en sund måde. Det handler ikke om dig. Det handler om Gud og dernæst om det, Gud vil sige til andre. Så det sværmeriske, mystiske og overdrevent selviscenesættende, som nogle måske forbinder med det karismatiske – tv-prædikanten, helbredelsesprædikanten eller vækkelsesprædikanten – er langt fra idéen med det profetiske.

Faktisk gives den stærkeste advarsel i bogen i forhold til den personlige karakter hos den, der profeterer. Hvis et menneske ikke gør op med synden i sit liv, kan selv den stærkeste profetiske tjeneste – Gud fortryder ikke sine nådegaver eller sit kald – føre til ødelæggelse, splittelse, og at mennesker vender sig væk fra Gud. Samlet set er det en bog, der gerne vil opmuntre til at søge ind i det profetiske, fordi det er lige så forløsende for kristne i dag, som det var på pinsedag.

Det profetiske er simpelthen med til at bringe Guds nærvær på en unik måde. Og det er kristendommens kernefortælling, som en åbenbaringsreligion, at Gud fra skabelsen har talt med os mennesker. Profeti er ikke højtravende eller mysticisme, det er at lære at høre Guds tale og bruge det, han taler.

Michael Bobjerg: Ind i det profetiske
200 sider. 199 kr. Udgivet på eget forlag


Artiklen fortsætter efter annoncen: