Overraskende godt akustisk album

Hvordan bliver det, når et hard rock band laver et helt akustisk album med sange, som folk kender med distortion på guitarene osv? Svaret står oven over.

Med Strypers store bagkatalog af sange bag sig var jeg lidt spændt på at høre, hvilke sange de valgte at have med. Var det kun de stille ballader? Nej! Det er en god blanding af sange. Der er både nyt og gammelt. De lægger ud med to, ‘You Know What To Do’ og ‘ Soldiers Under Command’ fra henholdsvis 1984 og 1985, inden de fortsætter med ‘ No More Hell To Pay’ fra 2013. Sange, der egentlig ikke burde have fungeret akustisk, men det gør de. Sangen ‘Loud & Clear’ er også super.

Guitarsoloerne fungerer også rent akustisk, da både Oz Fox og Michael Sweet er fremragende guitarister. Vi får også to-stemmige af slagsen (et af Strypers varemærker). Michael Sweet kan ikke længere synge helt så højt (lyst) som tidligere (til hans egen store fortrydelse), men det klæder sangene fra de helt tidlige år helt fint. Oz Fox har i de senere år haft kortere hår end de andre, da det blev klippet i forbindelse med en hjerneoperation i 2018.

Det var vokset ud igen, men nu er han lige blevet indlagt, da de har fundet en ny tumor, og han må miste hårpragten endnu engang. På den kommende turné bliver han erstattet af keyboardspilleren Will Doughty, en Nashville-musiker, der bl.a. har turneret med Poison. Der er en form for gensynsglæde, når man lytter albummet igennem første gang, samt en spænding over, hvad den næste sang mon bliver. Sangen ‘Honestly’ har fået et nyt arrangement, så den er helt uigenkendelig lige indtil, der synges. Den er nu en lækker “spaniolerblues”.

To sange var sikre, da de allerede fungerede akustisk. Sangen ‘Lady’ var rimelig unplugged til at begynde med, og ‘Always There For You’ tog Michael akustisk på en af sine soloplader.
‘Amazing Grace’ er den eneste “nye” sang, som de ikke har indspillet tidligere. Den har fået en fin gospel/blues version. Måske er det et brud på “unplugged-reglerne”, men der er orgel på?

Kunstner: Stryper
Titel: To Hell With the Amps
Genre: Hard Rock
Download: itunes.dk – Pris: 69,00 kr.