”Hr. Indre Mission” går på pension efter 34 års tjeneste

Peter Nord Hansen stopper efter 34 års ansættelse i Indre Mission – heraf de seneste 17 år som vicegeneralsekretær. Foto: Asbjørn Asmussen

31. august 2024 går Indre Missions vicegeneralsekretær, Peter Nord Hansen, på pension. Dermed slutter 34 års tjeneste som ansat i Indre Mission. Først som landsungdomssekretær i Indre Missions Ungdom, senere som rejsepræst og landssekretær og fra 1999 til 2016 ansvarshavende redaktør på Indre Missions Tidende (nu IMPULS) og siden 2007 som vicegenerelsekretær i Indre Mission. Alle årene med base på Indre Missions Hus i Fredericia.

Bredt engageret

Peter Nord Hansen er oprindeligt uddannet brandmand, men blev senere cand. theol. fra Aarhus Universitet og Menighedsfakultetet og ordineret som præst. Ovenpå det har Peter Nord Hansen taget en række kurser primært med fokus på ledelse. På trods af sine 34 år i Indre Mission har Peter Nord Hansen også været aktiv uden for Indre Mission. Blandt andet var han gennem ti år med i Kristeligt Forbund for Studerendes landsledelse og var i øvrigt KFS-sekretær i Odense umiddelbart efter teologistudiet.

Han har også tidligere været medlem af forretningsudvalget for FKOF (Folkekirkelige Organisationers Fællesudvalg) og har deltaget i det uformelle samtaleforum med repræsentanter fra Grundtvigsk Forum og Kirkefondet.

Hr. Indre Mission

Som søn af en indremissionær er Peter Nord Hansen nærmest født direkte ind i Indre Mission, og han har da også været involveret i Indre Missions arbejde det meste af sit liv og er ved flere lejligheder blevet kaldt Hr. Indre Mission, skriver Indre Mission i en nyhed på deres hjemmeside. De seneste 17 år har titlen været vicegeneralsekretær, og han har fra den position nået at arbejde tæt sammen med tre forskellige generalsekretærer. På Indre Missions Hjemmeside fortæller den nuværende generalsekretær, Jens Medom Madsen, om Peter Nord Hansen:

”Peter har gennem årene været en stor kapacitet i IM’s arbejde og har ikke mindst ydet en kæmpe indsats i relationerne til folkekirkens organisationer og andre trossamfund. Både jeg selv og de øvrige medarbejdere i Indre Mission har nydt godt af Peters gode støtte og som rådgiver i vanskelige teologiske udfordringer, hvor Peter særligt har haft fokus på at fastholde en stærk luthersk profil i Indre Mission.”

Hjerte for det lutherske

Det er ikke en tilfældighed, at Jens Medom Madsen fremhæver Peter Nord Hansens arbejde for at sikre en tydelig luthersk profil. I slutningen af sit teologistudie begyndte Peter Nord Hansen nemlig intensivt at læse tekster af Martin Luther, hvilket prægede ham meget dengang og har gjort det siden, fortalte han i et interview til Kristeligt Dagblad i forbindelse med sin 60-års fødselsdag.  Teksterne gav ham en fornemmelse af, hvad der var sund forkyndelse, sund sjælesorg og ikke mindst, hvad det ville sige at være en evangelisk-luthersk kirke.

Ny rolle – samme båd

Peter Nord Hansen er det tætteste, man i Indre Mission kommer på en personalechef. Han har således været hovedarkitekten bag mange af Indre Missions personalepolitikker, medarbejderkurser og ansættelsesvilkår gennem årene.

”Nu skal jeg finde ud af, hvordan det er at være i bevægelsen uden at være i maskinrummet. Jeg er dybt taknemmelig for gode år med møder og samspil med rigtig mange IM-venner både i det daglige og ud over landet. Men nu kravler jeg op på dækket og glæder mig til den videre færd på samme båd, men på en helt ny måde,” siger Peter Nord Hansen i forbindelse med annonceringen af hans stop på Indre Missions hjemmeside.


Artiklen fortsætter efter annoncen: