Lowkey album fra Switchfoot-medstifter

Jonathan Mark Foreman er en amerikansk musiker, der er forsanger, guitarist, primær sangskriver og medstifter af det alternative rockband Switchfoot. Han har været aktiv musiker og sanger siden 1996 og har også udgivet 14 soloalbums, hvor ”In Bloom” er det nyeste.

Jeg har aldrig før lyttet til Jon eller Switchfoot, så det er mit første møde med ham som sanger og sangskriver. Hans musik er i stilen folk/akustisk, meget low-key. Når jeg lytter, minder det mig lidt om hippie-tiden i 60’erne – og det synes jeg i øvrigt også, at hans album cover gør.

Hans sange handler om livets facetter, om at turde være den, man er, kærlighed og at se det gode i svære tider. Sangene er ikke alle direkte kristne, men handler om ting, som vi alle kan forholde os til. Den mest direkte kristne tekst finder man i sangen ”Heaven is Yours”. Her har han lavet en sang udfra saligprisningerne i Mattæus 5, hvor saligprisningerne synges og omkvædet er ”Hea-ven is Yours”. Sangen slutter med, at han stiller spørgsmålet: Hvor er dit hjerte? En god sang til eftertanke.

Som sagt er stilen meget lowkey og meget enkel. Det er ikke lige den musik, jeg lytter mest til, men jeg synes, det er et okay album, som du skal lytte til, hvis du er til den genre. Hvis du skal have mest ud af det, skal du lytte til teksterne, da det ellers bliver lidt ”ind ad det ene øre – ud ad det andet”.

Kunstner: Jon Foreman
Titel: In Bloom
Genre: Folk/akustisk
Tilgængelighed: Alle streamingtjenester