PlusOase satte nye rekorder med deltagere og indsamling

Lejren lægger vægt på bibelforkyndelse og åndeligt fællesskab. Den vokser år for år.

Møderne holdes i Rudehøj Efterskoles nye hal. Her er det Gordon Tobiassen, Norge, der underviser om ”Israel – et mægtigt endetidstegn”. Til højre i salen ses Peer Laigaards malerier med bibelske motiver, som der blev solgt mange af på lejren. Foto: HN

Ikke færre end 235 deltagere og en stor flok gæster deltog i uge 28 på PlusOase lejren i Odder. Det var igen ny rekord. Lejren er vokset år for år, siden den begyndte i 2018.

Det var tidligere fabrikant Verner Andersen, Silkeborg, der tog initiativ til lejren, da den store SommerOase måtte flytte fra Odder til Horsens på grund af pladsmangel på campingpladsen.

’Vi falder af vognen…’

”Jeg så for mig en lastvogn, der kørte væk fra den dejlige efterskole, vi lige havde fået oprettet i Odder. Der stod en flok mennesker på ladet. Men de bageste faldt af. Og jeg tænkte, at sådan ville det nok komme til at gå med Oase-bevægelsen,” fortæller Verner Andersen.

”Jeg tænkte ikke mindst på os lidt ældre, der havde været med til at starte bevægelsen i 1980’erne. Jeg var bange for, at vi ikke alle kunne følge med i det nye, og jeg følte mig ledt af Helligånden til at arbejde for en bibelcamping her ved Rudehøj Efterskole. Jeg spurgte nogle venner, og vi gik i gang med at oprette PlusOase,” fortæller Verner Andersen. Navnet betyder ikke, at det er en seniorlejr, men nærmere at det er en tilføjelse – et plus – til den store oase-lejr. Der er også yngre deltagere med – men børne- og unge-programmet overlader man gerne til B&U-Oase på den store SommerOase ved Horsens.

Bibelundervisning

Verner Andersen glæder sig over, at det lykkedes at skabe en sommercamp eller bibelcamping, som han helst kalder ugen. For der lægges netop stor vægt på bibel-undervisning, og man går gerne et spadestik dybere, end mange af deltagerne oplever i deres menigheder. I år havde man bl.a. emner som ”Bønnens fylde”, ”Helbredelse for sjæl og krop”, ”Fra Babelstårnet til fremtidens bibelhistorie”, ”Efeserbrevet”, ”Længsel efter erfaring” og ”Hvad er Guds plan med os?”.

Undervisningen tog også tunge emner op om fx udfrielse fra okkulte eller seksuelle bindinger og profetisk undervisning om endetiden. På programmet var tre vidnesbyrd. Birgitte Fjelstrup fortalte om at finde Jesus – i Christiania. Og Jytte Holm fortalte om sin vej tilbage til Jesus efter en forvirret tid. Bjarne Kjær fortalte om, hvordan man havde oplevet vækkelse i menigheden gennem flere helbredte, og han medbragte to muslimer, som nu er kristne. De øvrige talere var bl.a. Jens Fischer-Nielsen, Stig Christensen, Ole Holm, Mads Peter Kruse, Henri Nissen og Helene og Mogens Svendsen.

Masser af forbøn

Efter de fleste oplæg var der mulighed for personlig forbøn, og der var mange, der tog imod muligheden – flere gange. Specielt søndag aften var der op imod 200 til forbøn, da Hans Berntsen gæstede lejren. Den aften måtte der sættes ekstra stole ind til de ca. 100 ekstra gæster. Lejren igennem var der bedemøder hver dag, hvor forbederne bad om Guds nærvær over lejren og talerne. Deltagerne fortalte om et åndeligt fællesskab på tværs af kirkeretninger. En del kom fra folkekirken, andre fra frikirker.

Gordon Tobiassen viste, hvordan medier og politikere giver et forvrænget billede af Israel.

Rekord-indsamling

Situationen i Israel fik særligt fokus med den norske prædikant Gordon Tobiassen fra Ordet&Israel i Norge. Gennem tre foredrag fortalte han både om den aktuelle situation med krigen mod Hamas og om profetierne om Israel, der opfyldes i vores tid. I forbindelse med foredragene blev der samlet ind til Ordet&Israels sociale hjælpearbejde. Her viste de kun 235 deltagere – hvoraf mange var pensionister – deres store hjerte for det jødiske folk. Der blev givet over 55.000 kr., hvilket er langt over de beløb, der normalt gives ved indsamlingerne. Men også til Bangladesh, Afrika og arbejdet blandt seksuelt misbrugte blev der givet store beløb.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Rekordsalg af malerier

Maleren Peer Laigaard fortalte også sit vidnesbyrd om, hvordan han i en alder af 62 år blev kristen – efter en overnaturlig helbredelse af både hans ryg og hans økonomi. Laigaards farvestrålende malerier med motiver fra Israel og Bibelen blev udstillet, og der var så overvældende en interesse, at Laigaard fik solgt malerier for over 50.000 kr. Flere besøgte ham senere i hans galleri på Salling ved Skive.

Lejren gentages næste år i uge 28. Der er dog først åbent for tilmelding fra november, og der er altid rift om at få et værelse på enten Rudehøj Efterskole eller på Handelsfagskolens kollegium, som også er fuldt belagt i uge 28. I år måtte ti personer indkvarteres privat i byen, mens ca. 40 lå på camping bagved skolen.