Vejlefjordskolen henter to nye ledere ind

Den nye skoleleder, Torben Mathiesen, kommer fra en stilling som ledelseskonsulent i konsulenthuset MentalTouch.

Torben Mathiesen er fra 1. august 2024 ansat som ny efterskoleleder på Vejlefjordskolen. Han overtager dermed ledelsen af efterskolen og kostgymnasiet efter Pia Fisher.

Torben Mathiesen kommer fra en stilling som ledelseskonsulent i konsulenthuset MentalTouch og medbringer mange års ledelseserfaring fra NGO-verdenen. Han har rod i de frie skoler, hvor han har arbejdet dels som efterskolelærer, dels som pædagogisk konsulent. Ud over en læreruddannelse medbringer han en diplomuddannelse i ledelse og en master i humanistisk organisationsteori fra Aarhus Universitet.

Om jobbet som efterskoleleder på Vejlefjordskolen siger Torben Mathiesen:

“Efterskolelivet har været med til at danne mig personligt og arbejdsmæssigt. Derfor er det et kæmpe privilegium at få lov til at indgå i ledelsen af et sted, hvor de skønne omgivelser ved Vejle Fjord danner ramme om noget af det mest meningsfulde, man kan forestille sig: Dannelse og undervisning af børn og unge. Endda i en sammenhæng, hvor en privat daginstitution, grundskole og gymnasium giver synergi og dynamik til efterskolelivet.”

Den administrative leder

Thomas Müller blev ansat i maj som skoledirektør med ansvar for Vejlefjordskolens administrative ledelse.

Yderligere ansatte skolen den 15. maj 2024 Thomas Müller som skoledirektør med ansvar for den administrative ledelse. Thomas Müller kommer med mange års ledelseserfaring, bla som formand for Adventistkirken i Danmark igennem de seneste 12 år. Før det var han næstformand og landsungdomsleder samme sted. ”Jeg glæder mig til at bringe min ledererfaring i spil i en ny kontekst og anser det som et privilegium at få lov til at lede ud på en 100 år gammel skole”, siger Thomas Müller.

Sammen med stedets rektor har bestyrelsen givet de to nye ledere til opgave at udvikle skolen og tydeliggøre dens profil. Vejlefjordskolen indeholder et tilbud, der samlet set består af efterskole, kostgymnasium og grundskole.