Indre Mission sætter fokus på bøn som mission i 2024

Maria Legarth holder oplæg i Græsted Missionshus om, hvordan man kan bruge bøn som mission. Foto udlånt med tilladelse fra ’Jesuslytters’ Instagram

I 2024 sætter Indre Mission gennem ”Bønnens år” særligt fokus på bøn som en central del af sit missionsarbejde ved at bede for mission og se bønnen som en aktiv del af at være i mission. Målet er at opmuntre mennesker, der ikke normalt beder til Jesus til at komme til ham.

”Håbet er at få alle danskere til at bede til Gud for hinanden. Vi tror på, at bøn kan skabe forandring, give tryghed og åbne nye veje, både når vi beder privat og i fællesskab med andre.” Det udtaler Maria Legarth, missionskonsulent i Indre Mission og en af initiativtagerne til kampagnen, i en pressemeddelelse.

Nye ressourcer til mission gennem bøn

I forbindelse med Bønnens år har Indre Mission udviklet en række nye materialer. Blandt andet hjemmesiden jesuslytter.dk med omfattende ressourcer til at styrke bøn i det kristne fællesskab og til at være i mission gennem bøn. Her kan man finde samtaleark til bibelgrupper, forslag til aftenprogrammer om bøn, konkrete bønneideer, undervisningsmaterialer og artikler om bøn. Blandt ressourcerne er artikler om udfordringer ved at bede, samtaleark om Jesu løfter, inspiration til bøn med Kristuskransen og en andagt for dem, der kæmper med bekymringer.

Missionskonsulent Maria Legarth

Videoserien: ”Det må vi osse gerne snakke om”

Som en del af kampagnen er der også lanceret en ny video i serien ”Det må vi osse gerne snakke om”, der tager fat på emner, som ofte er tabubelagte i forkyndelsen, men som mange mennesker oplever udfordringer med. I videoen interviewer diakonikonsulent Margit Ahlefelt Simonsen missionskonsulent Maria Legarth, der deler sine personlige erfaringer med at oprette bønsfællesskaber, hvor både erfarne og nybegyndere beder sammen.

Kampagnen kan følges på sociale medier under #JesusLytter på Facebook og Instagram, hvor der løbende vil blive delt opdateringer og inspiration til bøn.