Mariager Efterskole ønsker at skabe rammer til unges musikalske rejse

Musiklærerne Benjamin Kronborg (th.) og Glory Ku har høje ambitioner på vegne af eleverne, som nu har fået et helt nyt musikmiljø at boltre sig i. Foto: Mariager Efterskole

Mariager Efterskole er en kristen efterskole, som tilbyder 9. og 10. klasse samt sporet Akademiet. Skolen har mange gode tilbud til eleverne, og et af dem er musik. Her har skolen netop investeret i at opgradere skolens musikmiljø med nye rammer til kreativitet, fællesskab og udvikling.

Musikmiljø med liv

Musikmiljøet på Mariager Efterskole er fyldt med liv og energi, hvor nysgerrige elever udfolder deres kreative evner i professionelle rammer. Rammer, der det seneste år har fået et kæmpe facelift. Musiklærerne Benjamin Kronborg og Glory Ku har høje ambitioner på vegne af eleverne og håber, at flere elever får lyst til at udforske deres talent og interesse for musik. Musikken fylder på flere måder i hverdagen. Eleverne hører musik under rengøringen, til hygge og endda for at falde i søvn. Der er også et solidt fokus på lovsang, som for mange spiller en vigtig rolle i deres vandring med Gud, fortæller de.

Mange musikaktiviteter

Skolen tilbyder et bredt udvalg af musikaktiviteter, herunder bandsammenspil, solo-undervisning, musicals, kor, lovsang, producer og DJ-kurser, samt lyd og lys. Dette mange tilbud driver eleverne til at skrive egne sange og ambitioner om at udgive musik. ”Det er fantastisk at se, hvordan eleverne opdager deres interesse for musik og udvikler en passion for at skabe musik,” siger Benjamin Kronborg.

”Nogle gange er det en mere stille elev, som i musiklokalet giver den gas, og vi ser nye sider af personligheden. Det er superinteressant.”

Kærlighed til musikken

Som lærere er det en fornøjelse for Benjamin og Glory at formidle deres egen kærlighed til musikken. ”At se glæden i elevernes øjne, når de opdager, at de kan blive dygtige, er en stor fornøjelse. Det er et stort privilegium at skabe succesoplevelser for dem,” tilføjer Glory.

Højt musikfagligt niveau

Med de nyligt opgraderede musikfaciliteter føler de nu, at intet mangler. ”Vores elever nyder vores dejlige rammer og er motiverede og engagerede i deres musikalske rejse,” siger de. Benjamin og Glory har klare visioner for, hvordan musikmiljøet kan fortsætte med at udvikle sig. ”Vi ønsker, at eleverne vælger Mariager Efterskole på grund af vores høje musikfaglige niveau. Vi vil være et sted, hvor kommende musikere, sangere og sangskrivere kan tage et eller to år for at dygtiggøre sig og derefter vende tilbage til deres kirker og byer med deres nye færdigheder,” forklarer Glory.

Som lærere stræber de efter at støtte elevernes udvikling ved at give dem platforme, hvor de kan optræde og dele deres musik med verden. ”Ingen er født som stjerner, men vi vil investere i deres talent og hjælpe dem med at shine,” siger Glory.

Hjælp til musikalsk udvikling

De drømmer om, at eleverne fortsætter deres musikalske udvikling efter skolen, måske endda kan leve af musikken. ”Musikken skaber et unikt fællesskab, og at spille med vennerne danner bånd og netværk,” bemærker Benjamin. Koncerter og optrædener uden for skolen spiller også en central rolle i elevernes læring. ”Vi tager ofte ud for at høre koncerter og giver eleverne en platform til at optræde så ofte som muligt. Det er vigtigt for at udfordre dem og lære dem at komme ud af deres komfortzone,” siger Glory.

Endelig ønsker Benjamin og Glory at tiltrække elever, der elsker musik og har lyst til at dygtiggøre sig. Med deres konservatorieuddannelser er de klar til at sikre målrettet undervisning i øjenhøjde med eleverne. ”Mariager Efterskole er et sted, hvor vi tilbyder kompetent undervisning og skaber rammerne for elevens musikalske rejse,” slutter de.

Mere end musik

‘Udover musikken har Mariager Efterskole meget andet at byde ind med. Kunst og design, sundhed og motion, værksted og håndværk og udeliv og fjorden er nogle af de mange tilbud. Endvidere er der flere spændende valgfag. Ønsket er at kunne tilbyde eleverne mulighed for at fordybe sig i deres interesser ud over den almindelige skolegang. Akademiet er en overbygning på Mariager Efterskole for alle, som har afsluttet 9. eller 10. klasse. Her er der plads til talentudvikling indenfor områder som scenekunst, musik, lederskab, iværksætteri mv.

Efterskolen bygger på kristne værdier, og det kommer til udtryk gennem lovsang, andagter, samtaler og skolens mål er, at man som elev lærer Gud at kende i løbet af sit ophold.