Sømandskirken skifter navn

På repæsentantskabsmødet den 31. august var der overvældende flertal for at ændre Danske Sømands- og Udlandskirkers navn. Foto: Anne Meldgaard

Organisationen Danske Sømands- og Udlandskirker har skiftet navn.

I 2004 fusionerede Den Danske Sømandskirke, der blev stiftet i 1867, med Dansk Kirke i Udlandet, der blev stiftet i 1917. De to organisationer fik navnet Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK), men i forbindelse med DSUK’s 20-års jubilæum den 31. august 2024 blev der på repræsentantskabsmødet vedtaget en navneændring. Det nye navn er ’Den Danske Kirke i Udlandet’. ”Vi har fejret 20-års jubilæum med blikket rettet mod fremtiden, og jeg er meget glad for, at vi nu får et mundret og forståeligt navn, som rummer os alle,” siger formand Anne E. Jensen.

Organisationen skriver: ”Navneskiftet vedrører organisationen hjemme i Danmark, som ansætter og udsender danske præster og andet personale til de danske kirker i udlandet – deres navne er ikke berørt af dagens beslutning.” Den Danske Kirke i Udlandet er ikke en del af folkekirken, men benytter sig af præster fra folkekirken og er under tilsyn af danske biskopper. I praksis vil de fleste nok opleve det, der nu hedder Den Danske Kirke i Udlandet, som en form for folkekirken i udlandet, som fx Den Danske Kirke i Paris.