Sascha Dupont: Jeg vil fokusere på at blive bedre til ham der Gud

Sangeren og musikeren Sascha Dupont Conner, som mange danskere kender fra tv-programmet ’Hit med sangen’, har altid kendt til Gud. Nu er hun ved at lære Gud at kende i hverdagen på en mere personlig måde.

49-årige Sascha Dupont Conner blev tilbage i 2000 landskendt som pianist i programmet ’Hit med sangen’ sammen med Sigurd Barret. Foto: Simon Morell

Det var ægtemandens livsstil, som kickstartede Saschas tros-liv. Hun kommer nu i Horsens Frikirke, hvor hun bruger sine musikalske talenter i lovsangen.

Den seneste tid har vi i Danmark oplevet, at adskillige kendte danskere står frem offentligt og bekender deres tro på Jesus. Vi har talt med 49-årige Sascha Dupont Conner, som med store smil og lun humor fortæller om sit liv og sin tro på Jesus. Mange danskere vil formodentlig kunne huske Sascha fra tv-programmet ’Hit med sangen’. Underholdningsprogrammet, hvor Amin Jensen var vært, så dagens lys i år 2000. Sascha var dengang 25 år og sad sammen med Sigurd Barrett ved klaveret med hver deres hold af kendisgæster, der konkurrerede om at gætte sange.

I 81 programmer var Sascha holdkaptajn i den glædesfyldte sangkonkurrence, der blev sendt i prime time fredag aften. I 2010 var Sascha med til at starte pop og rock bandet Sing Sing Sing. ”Der er altid musik i mit hoved,” siger Sascha og fortsætter: ”Derfor nynner jeg meget, jeg må have det ud. Nogle gange ønsker jeg, at der bare var ro i mit hoved, bare sådan helt ro.” Saschas passion er at skrive lovsange, udgive lovsange og komme ind i en tættere relation med Gud.

”Jeg er ikke så god til det med Gud,” siger Sascha åbenhjertigt og fortsætter: ”Jeg har svært ved at holde koncentrationen, når vi beder, for jeg vil bare gerne videre til lovsangen.” ”Jeg får dårlig samvittighed, fordi jeg ikke kan citere et eneste skriftsted fra Bibelen, og jeg tænker også nogle gange, hvem er jeg til at bede om disse ting?” ”Der sker så meget i min hjerne, jeg har måske ADHD eller en anden bogstavkombination. Der sker i hvert fald hele tiden noget i min hjerne, og desværre ser mit hjem ud som min hjerne, der er også rodet.”

”Vi bad Fadervor hver aften,
så jeg har egentlig altid kendt til Guds væren.”

Sascha er vokset op i Vejle ved sine bedsteforældre. Familien vidste om Gud, men de gik ikke i kirke eller praktiserede troen ret meget i dagligdagen. ”Vi bad Fadervor hver aften, så jeg har egentlig altid kendt til Guds væren.”

Mere af Gud

Da Sascha var i slutningen af tyverne og sammen med sin første ægtemand, blev hun sur på Gud. Hun blev sur på ham, fordi parret ikke kunne få børn. Sascha rejste til USA, og de blev skilt.
I 2010 mødte hun manden Bryan Conner, som var præstesøn i en præstefamilie fra Pinsekirken. Sascha og Bryan blev gift med hinanden i Las Vegas. ”Det var af respekt for mine svigerforældre, at jeg begyndte at komme i pinsekirken,” siger Sascha og fortsætter:

”Jeg undrede mig over, hvad det var for et sprog, jeg indimellem kunne høre under gudstjenesterne. Taler de hebraisk?” spurgte jeg. ”’De taler i tunger, ’svarede Bryan. Det lød sjovt, men virkede ikke skræmmende på mig,” fortæller Sascha smilende. ”Jeg har ikke selv oplevet at tale rigtigt i tunger, men jeg forstår godt, hvorfor nogle kristne gør det.”

Flyttede til Danmark

Sascha og Bryan boede i USA i ti år indtil 2020, og de fik også sønnen Timothy, som i dag er 11 år gammel. Sascha havde ikke noget fuldtidsarbejde, hun underviste lidt og havde nogle spillejobs. Med tiden blev hun, hvad hun selv kalder, en desperate housewife. ”Jeg er ikke god til at rydde op eller lave mad, så hvis man ønsker sig en kone, der er god til det, er det ikke mig, man skal have,” siger hun smilende.

I 2020 flyttede Sascha tilbage til Danmark sammen med Timothy for at tage på turné med bandet Sing Sing Sing. Indtil 2020 turnerede bandet i hele Danmark. Bandet, som ikke eksisterer mere, blev dannet af Ivan Pedersen, Nina Forsberg, Alex Nyborg Madsen, Søren Jacobsen og Sascha Dupont. I 2010 indspillede gruppen Bob Dylans My backpages og var på turne med omkring 40 koncerter i 2011.

Sascha og Bryan har nu været gift i 14 år. De sidste fire år har de dog boet i hver deres verdensdel og ikke set hinanden ret meget. ”Det er lidt en anden måde at være sammen på,” siger Sascha og fortsætter: ”Jeg skal lige finde ud af, hvad det er, det kan at leve sådan.” Sascha har for nyligt købt hus i Horsens og kommer i Horsens Frikirke, hvor hun er med til at stå for lovsangen. Første gang, hun kom i kirken i Horsens, var i maj 2023.

Hun arbejder på en katolsk privatskole, hvor hun underviser børn op til femte klasse, hvilket hun brænder for og trives i. ”Børn er så taknemmelige, de vil bare gerne lege. I virkeligheden er jeg nok også selv et niårigt barn indeni,” siger Sascha med et stort smil og et lunt glimt i øjet.

Lovsangstjeneste

Sascha oplever lovsangen som en nem og naturlig måde at kommunikere med Gud på. ”Jeg har brug for at mærke, at jeg har et formål, at der er noget jeg skal. Noget af det, jeg tror, jeg skal, er at skrive lovsange og blive bedre til det med Jesus.” Sascha har omkring 50 lovsange liggende, nogle af dem er færdige, mens andre er ufærdige. Hun håber at få sangene udgivet. Sascha vil gerne give sit liv til Jesus, men hun ved ikke, om hun har gjort det.

”Når jeg er i tvivl om,
hvorvidt Gud er der,
siger jeg det til ham.
Så mærker jeg kuldegysninger
og får et Jesushug (et Jesusknus),
så ved jeg, at han er der.”

”Jeg har følt, at jeg skulle være perfekt for at komme til Gud, hvilket jeg godt ved, at jeg ikke er. Men jeg føler samtidig, at Gud altid har haft min ryg.” ”Jeg synder jo stadig og bander også indimellem, hvilket jeg gerne vil holde op med. Nogle gange tænker jeg, at det med troen er for godt til at være sandt, men hvis nogen latterliggør Gud, forsvarer jeg ham prompte, han er jo min Gud.”

”Når jeg er i tvivl om, hvorvidt Gud er der, siger jeg det til ham. Så mærker jeg kuldegysninger og får et Jesushug (et Jesusknus), så ved jeg, at han er der.” Sascha fortæller om en kvinde fra kirken, der fortalte hende, at hun havde bedt for Sascha, siden hun første gang så Sascha i fjernsynet. Kvinden tænkte, at Sascha skulle formidle Guds ord gennem musik, ligesom kvinden også sagde til Sascha, at hun ville blive ved med at bede for hende. ”Det er en velsignelse, at jeg ikke er blevet glemt, trods de 12 år i udlandet,” siger Sascha.

Spillejobs og en julelovsang

Sascha beskriver sig selv som temperamentsfuld og utålmodig, hvilket hun med håbefuld humor understreger, at hun tror, Gud ønsker at arbejde på. ”Jeg tror, at Gud er ved at lære mig at blive tålmodig.” Hun er uddannet på konservatoriet i Aarhus som rytmisk musikpædagog med klaver som hovedinstrument og har fortsat mange forskellige spillejobs i hele Danmark. Sascha synes, det er dejligt, at folk gerne vil høre på hende. Hun slutter med at sige om sig selv:

”Jeg er også noget af en entertainer, men så længe, jeg er entertainer for Gud, er det vel også fint.” Sascha har skrevet en julelovsang, der hedder Jesusbarnet, som blev spillet i Horsens Frikirke sidste år.