Ny ledende præst i Odder Frimenighed

Foto: Jesper Rais

Fra august 2024 er Anne Mie Skak Johanson ansat som ledende præst i Odder Frimenighed.

”Det er en stor glæde, at vi kan ansætte Anne Mie i Odder Frimenighed. Vi er glade for, at hun vender hjem til os og vil være en del af vores kirke her i byen. Vi får en meget erfaren præst, som styrker vores menighed for fremtiden,” udtaler formand for menighedsrådet, Thomas Tang i en pressemeddelelse.

Vender tilbage

Selv taler Anne Mie Skak Johansen om at vende tilbage til en kirke, der er vokset, siden hun forlod den: ”Jeg glæder mig meget til at være præst i Odder Frimenighed. Det er en kirke med så mange passionerede og fantastiske mennesker, som allerede har gang i spændende ting. Jeg har tidligere været præst i kirken, men vender nu tilbage til en kirke, som er blevet større og har flere aktiviteter. Det glæder jeg mig til at være en del af,” siger hun.

Indsættelse 18. august

Menigheden fejrer ansættelsen af Anne Mie Skak Johanson ved indsættelsesgudstjenesten den 18. august 2024 kl. 10.30.

Anne Mie Skak Johanson

Anne Mie Skak Johanson er en meget engageret og erfaren leder og præst, som brænder for mødet med mennesker, der spørger efter kirke og tro. Hun har tidligere været ansat som præst i bl.a. Horsens Valgmenighed og som sognepræst i Tyrstrup – Hjerndrup pastorat og desuden været i forskellige kirkelige organisationer herunder som Landssekretær for Danske Kirkedage samt Landsleder i DanskOase. Hun besidder desuden flere kirkelige bestyrelsesposter, bl.a. som formand for Mission Afrika.

I 2002-2012 var Anne Mie ansat som præst i Odder Frimenighed. Anne Mie Skak Johanson bor i Odder. De seneste otte måneder har været ansat som vikarierende præst, efter menigheden stod uden præst i en periode. Anne Mie Skak Johanson er teolog og Doctor of International Studies fra Fuller Seminary i Californien. Hun har skrevet afhandling om ”Tro i en postsekulær kultur”.

Odder Frimenighed, som har 240 medlemmer, holder gudstjeneste hver søndag.

Odder Frimenighed

Menigheden holder gudstjeneste hver søndag og er åben for alle. Der er 240 medlemmer. Menighedens præster er: Taurai Bandawa og Anne Mie Skak Johanson. Odder Frimenighed blev indviet 21. august 1996, og den første præst blev ansat. Læs mere om menighedens historie på www.odderfrimenighed.dk/historie.