I Mariager var Mosaik kirkerne sammen om Jesus

Tirsdag havde Mosaiks sommercamp besøg af præster og ledere fra Apostolsk Kirke, som bl.a. bad for nogle af Mosaiks præster. Foto: Eilis Jokszies

Hvert år i uge 28 eller 29 fordobles antallet af indbyggere i Mariager for en uge. Da rykker SommerCamp Mosaik nemlig ind på både høj- og efterskoler samt på alle tænkelige marker og græsarealer i nærheden.

Bibelcampingen har fundet sted i mere end 60 år med stigende deltagertal. Efter corona holdt sit indtog og førte til en pause i afholdelsen af det årlige stævne, er deltagerantallet stigende igen. I år var der således 700 campingenheder og 4.577 deltagere på campen, som rummer alle aldre.

Camp for alle aldre

SommerCamp Mosaik er mere end møder i hallen og prædikener. Der er miniGuf for de mindste (2-5 år), GUF (6-12 år), Kilifi-Gaf (12-13 år), GAF (14-17 år) og Ung sommer for 17-25-årige. Alle disse spor foregik på efterskoler, højskole og i Mariagerfjord Frikirke. Så var der Grande, sporet for alle aldre, og hvor alle generationer mødes. Sidst, men ikke mindst, var der Classic for den ældre generation. Så der var liv i hele Mariager, og Rema 1000, der ligger lige om hjørnet, forhøjede formentlig deres omsætning en hel del i uge 29.

Regn ingen hindring

Starten på campen var knap så rar, da regnen silede ned i et døgn, holdt en dags pause, og så regnede det ellers igen. Så der var mange, som måtte have bil og campingvogn kørt fri med traktor. Alligevel indfandt stemningen sig hurtigt. Åbningsmødet var en stor fest med hallen fyldt til bristepunktet af både børn og voksne. Temaet på årets camp var ”Sammen om Jesus” og gik i al sin enkelthed ud på, at uanset hvem vi er, og hvordan vi ser ud, og hvor vi kommer fra, så kan vi være sammen om Jesus, som er grunden til, at vi alle var med.

Sommercamp er liv

Sideløbende med de store aktiviteter kunne man deltage i en masse andre ting. Man kunne køre en tur med SommerCamp-toget og se alle pladserne, hygge sig i de forskellige café-telte, gå en tur i bogteltet og få nyt læsestof, få mad fra Street Food og meget mere. Der var gang i den til bygade-hygge i de forskellige gader, hvor børn og voksne hyggede sig sammen, uanset alder.

Joan Krarup med sine tre piger Isabella 12 år, Thea 9 år og Frida 7 år. Privatfoto

God oplevelse

Joan Krarup Langgaard var for første gang med på Sommercamp Mosaik sammen med sine tre piger. De syntes alle, det var en god oplevelse. ”Det var vådt,” svarer Joan spontant på spørgsmålet om, hvordan det var at være på Sommercamp Mosaik, og hentyder til det første døgns massive regnskyl, ”men ellers var det godt. Jeg har været på bibelcamping før, så det var ikke helt ukendt for mig. Men det var godt, og det var en lidt anden måde at gøre det på.”

Joan Krarup havde på forhånd hørt gode ting om børneprogrammet på sommercampen, hvilket var en af årsagerne til, at hun var taget af sted. ”Jeg var alene afsted med mine piger, da min mand Peter ikke havde mulighed for at være med og havde måske forventet også at komme til lidt flere møder selv, end jeg gjorde. Men det vigtigste var, at mine piger fik noget ud af det – og det gjorde de. Jeg havde hørt, at Mosaik lavede noget vildt for børnene og blev ikke skuffet. Mine piger var virkelig glade og hyggede sig, og GUF var lige sagen. De var ivrige efter at opleve næste ”afsnit” af historien i skuespillet hver dag,” siger Joan Krarup.

Fællesskab og lovsang i top

For Joan Krarup var det særligt lovsangen, som kom til at gøre et stort indtryk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



”Nu var jeg som sagt ikke til alle møderne, men som lovsanger må jeg sige, at lovsangen var i en liga for sig selv i kvalitet og både autentisk og nærværende. Det var virkelig fedt. Ellers så betød det rigtig meget, at vi kom tættere på hinanden i menigheden. Det med at vi lige gik ind til hinanden og fik en kop kaffe og fik nogen samtaler, man ikke får til dagligt. Det var dejligt. At kunne give sine børn en oplevelse af det fællesskab, synes jeg, betyder rigtig meget. Så vi er klar til næste år,” siger Joan med et smil.

Seminarer for enhver smag

Hver dag var der møder om formiddagen og forskellige seminarer om eftermiddagen. For de sangglade var der også en gospelworkshop, hvor man havde inviteret Steffen Bay som instruktør. Mandag aften var der en meget smuk koncert med Psalmisterne med deres nyfortolkninger af kendte og mindre kendte salmer. Tirsdag var der lovsangskoncert med Lovsyng, hvor der var plads til de mere nutidige lovsange.

Stærke aftenmøder

Aftenmøderne var et samlingspunkt, hvor der var spændende prædikanter på programmet. Tirsdag aften blev en særlig aften. Her havde Mosaik inviteret Jakob Viftrup, som er leder for Apostolsk Kirke, til at komme og tale. Han startede med at sige, at han oplevede at Mosaik og Apostolsk kirke havde meget til fælles og også meget at give hinanden. Han sagde, at vi vil opleve, at de næste 5-10 år vil blive de mest frugtbare i dansk kirkehistore.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Derefter kaldte han nogle af præsterne fra forskellige Mosaik-kirker op og takkede for, at Mosaik-kirkerne er et fyrtårn i Danmark. Derefter kom nogle op fra Apostolsk kirke, som var med til at bede for og velsigne kirkerne. Det blev en aften, hvor de to kirker oplevede, at Gud satte spor og forenede dem. Der var profetiske ord fra den ene til den anden, og Guds kærlighed var meget stærkt tilstede. Det blev en aften, som kommer til at sætte spor i fremtiden.

Helligånden – en gave

Torsdag var den tyske præst Peter Wenz fra Gospel Forum i Stuttgart på besøg. Ved aftenmødet havde han en kraftfuld undervisning om Helligånden og vigtigheden af, at vi forstår, hvilken gave Helligånden er i vores liv. Vi har fået Helligånden, for at Jesus kan virke igennem os i den tid, vi er i. Han er til rådighed og ønsker fællesskab med hver eneste af os hele tiden. Peter lagde også vægt på, at vi skal forstå, at Helligånden elsker dig og mig. Med sin milde stemme og rolige væsen gav Peter Wenz en undervisning, som gav en ny forståelse af Helligånden.

Hvor det hele startede i silende regn, sluttede det hele med strålende solskin og en fælles afslutning for alle spor.

Sommercamp Mosaik finder også sted i uge 29 i 2025. Det er fra 12. til 18. juli.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Fakta

Mosaik er et netværk er evangelikale pentakostale kirker
Mosaik har som formål:
a) at støtte oprettelse og opbyggelse af livskraftige menigheder og institutioner i Danmark og andre lande, der leder mennesker til kristen tro og efterfølgelse af Jesus.
b) at yde omsorg for og skabe forpligtende relationer mellem ledere.
c) at være forebyggende og genoprettende i forhold til konflikter i kirker og lederes liv.
d) at arbejde med opbyggelse af en troværdig frikirkelig identitet i det danske samfund gennem engagement i relevante fora.