En tidsrejse til Romerriget

Fjerde og sidste bind i Kathy Lee’s serie om Bryn er nu udkommet på Lohses forlag, og vi følger de efterhånden kendte personer på nye eventyr i Romerriget.

Bogen er en ungdomsbog, men alle kan være med. Selve handlingen er både spændende og vedkommende. Vi er i Romerriget omkring Neros død, hvor der hersker stort kaos, og de kristne forfølges. Vores helte er de tre unge mænd: Bryn, Tiro og Felix. De gode venner tager på en lang rejse fra Britannien til Gallien. Undervejs oplever de mange spændende begivenheder, og der er masser af action og ramasjang.

Det er gribende at læse om slaveri, plyndringer, politisk uro og forfølgelse af de kristne. Vores hovedpersoner møder også Martha og Lazarus. I mødet med de tidlige kristne kirker synes jeg, det bliver mest spændende, og man skal være lavet af sten for ikke at blive berørt, når Lazarus forklarer, hvordan det føles at være død og blive kaldt tilbage til livet. Bogen er fjerde og sidste del i en serie på fire bøger om Bryn, der er en ung mand, som lever i Romerriget sammen med sine venner og familie. Jeg anbefaler at starte med første bind i serien, men det kan lade sig gøre at læse denne roman selvstændigt.

Jeg læste hurtigt bogen, for den er nemlig flydende og enkelt opbygget. Fin oversættelse fra engelsk til dansk af Mette Grønhøj Kristensen. Jeg er helt sikkert ikke målgruppen for romanen, men var godt underholdt mens jeg læste. Jeg kan sagtens anbefale bogen og hele serien til store børn og teenagere, der kan lide historiske romaner. At jeg personligt ville ønske, at det gik knapt så stærkt, er ikke nødvendigvis noget, som den unge vil have problemer med.

Kathy Lee: Imperiet i Krig
160 sider. 149,95 kr. Lohse