Melissa bliver hoteldirektør på tidligere sømandshjem

Den nye direktør på Hotel Frederikshavn er både turisme-nørd og aktiv i lederteamet i Frederikshavn Kirkecenter.

Melissa Johansson

39-årige Melissa Johannsen er ansat som hoteldirektør på Hotel Frederikshavn pr. 1. oktober 2024. Hun har en uddannelsesmæssig baggrund som blandt andet cand.mag. i turisme.

Melissa kommer fra en stilling som shiftleader i receptionen på Quality Hotel The Reef, tidligere Scandic, i Frederikshavn, hvor hun også har været en del af Scandic-talentudviklingsprogrammet og har deltaget i forskellige ledelsesforløb. I 2023 blev hun kåret som årets topsælger. Tidligere har hun arbejdet som marketingleder på FarmFun og turismekonsulent på Turisthus Nord. Nu drejer arbejdslivet sig om Hotel Frederikshavn, som er et nonprofit hotel, og det gamle sømandshjem, der er en del af Sømandsmissionens aktiviteter.

Det betyder meget for Melissa Johannsen, at hun kan være med til at servicere og hjælpe andre, for hun er i høj grad drevet af sine værdier, der bygger på en kristen livsholdning. ”Da jeg så stillingsopslaget, tænkte jeg, at det job må jeg søge, for der kan jeg være, som jeg er med mine kristne kerneværdier og min store kærlighed til turistbranchen. Min hovedprioritering er salg. Det glæder jeg mig meget til. Jeg sigter også efter et tæt samarbejde med de lokale aktører for at løfte turismen i Frederikshavn.”

Inspirationen

Hendes livsfilosofi er, at vil man nå langt, må man gå med andre, og den tilgang har hun med til Hotel Frederikshavn. Hun er heller ikke bange for at have ”hands on” på daglige opgaver, hvis det er det, der er nødvendigt:

”Jeg står på skuldrene af stærke og ressourcefulde kvinder i branchen og erkender, at min rejse hertil er et direkte resultat af den støtte, jeg har fået fra dem. De har ikke kun givet mig mulighed for at arbejde i min elskede branche, men har også taget sig tid til at coache og være mentor for mig. Og det er jeg dybt taknemmelig over. Især Marianne Bredevang, direktør på Quality Hotel The Reef, har lært mig meget. Hun er stadig mentor for mig i dag.”

Melissa Johansson skal lede Hotel Frederikshavn, som er et nonprofit hotel og en del af Sømandsmissionens aktiviteter.

Internationalt orienteret

Melissa Johannsen har boet 16 år i Frederikshavn. Oprindelig kommer hun fra Kenya, hvor hun allerede som 10-årig blev inspireret af og drømte om at arbejde inden for turisme. I hendes hjemby for foden af Mount Kenya assisterede unge nemlig turister med bjergbestigning. Noget af indtægten fra det brugte de til at hjælpe lokalsamfundet, så flere børn fx kunne komme i skole. Hun kan se flere ligheder fra engagementet dengang og til det hotel, hun nu får ansvaret for.

Derfor kan hun sagtens se sig selv på nonprofit Hotel Frederikshavn, og hun glæder sig til at blive en del af et større samarbejde, hvor man arbejder for en fælles vision. Hotel Frederikshavn bliver drevet som en fond. Det betyder, at alt overskuddet bliver brugt til drift og velgørenhedsarbejde i Danmark og Grønland. Efter at hun kom til Danmark, uddannede hun sig indenfor turisme, og i dag er hun af og til tilbage i hjemlandet som konsulent og som mentor for unge studerende, der gerne vil arbejde i branchen. Hun er optaget af at hjælpe, hvor hun kan. Netop Kenya står hendes hjerte nær.

Ledelse

Hun er optaget af situationsbestemt ledelse, så når hun skal lede de 12 medarbejdere på Hotel Frederikshavn, vil hendes fokus være rettet mod den enkelte som en del af arbejdsfællesskabet. ”Alle har ret til at blive set, hørt, forstået, respekteret og anerkendt. Det er sådan en kultur, jeg gerne vil skabe. En kultur, hvor alle har en plads, alle har en stemme og siger til mig, hvis der er noget ved min ledelse, de er utilfredse med.

Jeg er en god menneskekender og sætter forventninger til mine medarbejdere på forskellig måde alt efter, hvad de også har brug for. Samtidig er jeg en problemløser. Jeg kører gerne med 110 km i timen, hvorfor jeg ved, at jeg skal minde mig selv på at få alle med. Jeg glæder mig meget til at komme i gang.”

Kulturdagen ”Hele verden i Frederikshavn” Melissa bor i Frederikshavn med sine to børn på 12 og 16 år og er en aktiv del af lederteamet i Frederikshavn Kirkecenter. Hun er frivillig på krisecenteret og mentor for unge studerende i Kenya. Hun er idemageren bag den nu årlige tradition i Frederikshavn: ”Hele verden i Frederikshavn” – en kulturdag for alle interesserede, som holdes hvert år en lørdag i september, hvor man kan opleve dans, musik, mad og kultur fra hele verden.

Hun er et engageret og interesseret menneske, der gerne vil bringe folk sammen og give dem en god oplevelse. Det er netop noget af det, hun skal nu på Hotel Frederikshavn.

Hotel Frederikshavn

Hotel Frederikshavn, hvor Melissa Johanssen arbejder, er byens tidligere sømandshjem. Alt overskud fra hotellet går til Sømandsmissionens arbejde med diakoni og mission i Danmark og Grønland, fx via sømandshjemmene.