Hva’ med arvelige sygdomme?
Kære Orla Lindskov.
Jeg vil hermed skrive til dig om et sygdomsproblem, jeg har. Jeg lider af en såkaldt arvelig sygdom, som man siger. Flere i min familie har den samme sygdom, så der er nok ingen tvivl om, at den ligger i vores arvemasse.
Jeg har hørt om flere, der også lider af arvelige sygdomme, som alligevel går til forbøn med dem i håbet om helbredelse.
Jeg er en kristen kvinde i trediverne og tilhører en menighed, hvor man tror på guddommelig helbredelse. Men når jeg spørger, om Jesus også kan og vil helbrede arvelige sygdomme, får jeg ikke rigtigt noget klart svar.
På et tidspunkt var der en, der på mit spørgsmål begyndte at tale om arvesynden. Det ved jeg ikke, hvad er for noget, så da lukkede jeg bare ørene.
Hvordan ser du på det her nævnte problem?
Med hilsen Den arveligt syge
Svar:
Bibelen siger, at intet er umuligt for Gud
Kære arveligt syge
Når du ikke får noget klart svar på dit spørgsmål, om Jesus kan og vil helbrede arvelige sygdomme, så er det simpelthen fordi, det er et svært spørgsmål.
Det er svært, fordi arvelige sygdomme for det meste opfattes som kroniske, uhelbredelige sygdomme, og derfor som livsvarige sygdomme.
Mange syge, jeg har mødt, kæmper med arvelige, kroniske sygdomme, som omgivelserne og også ofte den syge selv opfatter som uhelbredelige.
Jeg mener dog, at jeg kan huske tilfælde, hvor mennesker blev helbredt for sygdomme, som blev betegnet som arvelige.
Jeg beder i hvert fald for mennesker, hvis sygdomme siges at være arvelige. Det gør jeg, fordi Bibelen siger os, at intet er umuligt for Gud.
Men jeg gør det også, fordi der i Salme 103, vers 3 står noget meget opmuntrende fra Herren vores Gud, der står: ”Han tilgiver al din skyld, helbreder alle dine sygdomme.”
Er arvelige sygdomme så sværere for Gud at helbrede end alle andre sygdomme?
Svaret er selvfølgelig et nej.
Det, der kan gøre det vanskeligt for Gud at helbrede arvelige sygdomme, er, at vi har så svært ved at tro, at løftet: alle vore sygdomme faktisk betyder: alle vore sygdomme, også de arvelige.
Vi danskere har nok for de flestes vedkommende accepteret troen på, at arvelige sygdomme i et vist omfang kan behandles; men ikke helbredes.
Netop derfor har vi det nok alle svært med troen, fordi det er svært at tro mod strømmen.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov