Kan vi blive helbredt?

Reminiscing About YouthKære Orla Lindskov.
Jeg modtager Udfordringen hver uge, og jeg synes, det er meget spændende at læse om, hvad der sker rundt omkring. Men især vil jeg gerne læse din side om sygdom og sundhed og om, hvordan du kan hjælpe mange forskellige mennesker med forskellige lidelser ved at sende en salvedug.
Jeg ved, at jeg kan bede til Jesus, når jeg har problemer, og at jeg også kan bede til Jesus for mine kære.
Men jeg tror alligevel, at det også er godt at have noget konkret at holde sig til. Jeg tænker på salvedugen.
Jeg har hudproblemer i min hovedbund, og der er lang ventetid hos hudlægen, så derfor vil jeg meget gerne bede dig om at sende en salvedug til mig i håb om, at jeg snart får det bedre.
Også til min veninde vil jeg bede dig om at sende en salvedug. Lægerne kan ikke rigtigt finde ud af, hvad hun fejler.
På forhånd tusind tak.
Mange hilsener fra M.

Svar:

Det er Jesus der helbreder

Kære M.
Jeg har sendt de to ønskede salveduge til dig. Men jeg vil også gerne benytte lejligheden til at sige lidt om salvedugene. Jeg har nemlig i tiden, der er gået, fået mange forespørgsler angående dem.
Jeg vil også netop gerne omtale salvedugene, fordi du bruger udtrykket: at det er godt at have noget håndgribeligt at holde sig til.
Det er faktisk netop det, det handler om med salvedugene: at give troen noget at holde fast i.
Med hensyn til salvedugene vil jeg så også gerne understrege, at en salvedug i sig selv kun er et stykke tøj, som ikke har nogen kraft. Der er som sådan ikke noget ”magisk” ved selve det stykke tøj, som salvedugen består af.
Den kraft, som salvedugen medbringer, skyldes den bøn og den tro på Jesus, som bliver knyttet til salvedugen.
Når jeg salver salvedugen, gør jeg det i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn. Derefter beder jeg Jesus om at følge med salvedugen til den syge og lidende, og her åbenbare sig som den store frelser og læge.
Du skriver, som før nævnt, at det er godt at have noget konkret at holde fast i. Sådan er det. Ofte har vores tro netop brug for noget konkret at holde sig til. Det vidste Jesus også, og det brugte han.
Da Jesus spyttede på jorden, lavede dynd og smurte det på den blindfødtes øjne, var det ikke dyndet i sig selv, der helbredte den blindfødtes øjne. Men dyndet blev det, der fik den blinde til at tage skridtene i tro til dammen for at vaske øjnene. Det var først og fremmest troen på Jesus og på Jesu befaling, der helbredte den blindes øjne.
Det er i troen på Jesus og i bønnen til Jesus at den gode virkning af salvedugene ligger.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov