DR rejste med 55 konfirmander til Israel

På fire intensive dage nåede konfirmanderne at se en masse bibelske steder. Men der var også tid til at bade ved Det Døde Hav og ride på en kamel.

DR stillede konfirmanderne 10 spørgsmål om troen. Og reporterne var overraskede over svarene…

På 21 Søndag kunne man den 2. april følge 55 konfirmander, der sammen med deres to præster fra Holstebro var på pilgrimsrejse i Israel.

– Jeg synes, jeg kan føle, at Jesus er her, siger en pige, der er med til fejre nadver ved Genesaret Sø.
– Det er anderledes undervisning at gå hernede, siger en anden af pigerne.
Den digitale generation har fået tanket op med åndelighed, lød en kommentar på DR.
Og reporterne har travlt med at stille spørgsmål til konfirmanderne og en af præsterne, mens de besøger fødselskirken i Betlehem, går på Via Dolorosa, hvor Jesus bar sit kors, oplever afrikanske kristne blive døbt i Jordanfloden og hører pilgrimme fra andre lande synge lovsange.

– Man fortæller historien, og så må Helligånden gøre resten, siger sognepræst Erik Ladegaard. Han står her foran Genesaret Sø, hvor Jesus gik på vandet.
Helligånden gør resten

– Det er et forsøg på at løfte konfirmandundervisningen, siger sognepræst Erik Ladegaard. Og han mener, at det er et meget vellykket forsøg. Det rykker, og der sker noget med konfirmanderne, fastslår præsten og tilføjer, at han næsten er 100 procent sikker på, at han ønsker at gentage turen.
Konfirmanderne var på tur i Det Hellige Land fra syv morgen til syv aften i fire intensive dage.

– 55 unge fra en digital virkelighed har fået tanket hjernen op med åndelighed. Men hvordan forklarer man digitale unge, at Jesus gik på vandet? spørger DR.
– Man fortæller historien. Så må Helligånden gøre resten, svarer Erik Ladegaard.

Ti spørgsmål om tro

DR oplyser i 21 Søndag, at de 55 konfirmander kommer fra to folkeskoler samt en kristen friskole i Holstebro. Men det store flertal er alligevel langt mere troende, end DRs reportere havde ventet.

På pilgrimsturen svarer konfirmanderne på 10 spørgsmål om troen, og konklusionen er bl.a., at kun 1 af de 55 ikke tror på et liv efter døden.
Ellers har DR delt de unge ind i to grupper, hhv. ”De overbeviste” og ”Tvivlerne”. ”Tvivleren Mads” fortæller om sine overvejelser om skabelsen og Big Bang. Ellers svarer næsten halvdelen af konfirmanderne ja til troen på at Gud har skabt verden.

– Jeg går ikke ofte i kirke. Men jeg tænker, at man ikke behøver gå i kirke hver søndag for at være kristen. Men at man har troen i sit hjerte. Det synes jeg, er det vigtigste, siger Laura Nørskov Winther.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



På spørgsmålet om bedevaner viser det sig, at kun to ud af de 55 aldrig har bedt til Gud.
42 af eleverne svarer, de er troende, selvom kirken måske ikke ligefrem lokker hver søndag morgen. 37 går sjældent i kirke, mens fire aldrig kommer i kirken.

På spørgsmålet om tilgivelse i en tid med terror er der enighed om, at det er vigtigt at kunne tilgive – selv om det kan være svært.
Konfirmanderne når også lidt sjov med kamelridning og svømning med mudderbad i Det Døde Hav. Det bliver også tid til at smage på tiden omkring år 0 – i form af fladbrød og linsesuppe, før turen går tilbage til Holstebro i Danmark år 2017.