Kristne er ofre for folkemord

– Vi står sammen med jer, forsikrede Mike Pence de forfulgte kristne på vegne af sig selv og præsident Trump.

Over 100.000 kristne dræbes årligt, sagde Franklin Graham på det fire dages topmøde. 

– Det ville ryste os og sende os på knæ i sorg og bøn, hvis vi vidste, hvor mange kristne der årligt bliver dræbt, sagde Franklin Graham på topmødet om forfulgte kristne i Washing-ton D.C i sidste uge.

Evangelisten åbnede topmødet The World Summit in Defense of Christians med at minde om, hvor meget Kristus led.
– Må beretningen om Herren Jesus Kristus og hans lidelse for os være fokus i det første budskab på denne konference, sagde Franklin Graham til de 600 deltagere, hvoraf mange selv har oplevet forfølgelser. Deltagerne repræsenterede mange forskellige kirker og over 100 lande.
Formålet med mødet var at sætte fokus på de mange forfulgte kristne, som ofte bliver ignoreret af både politikere og medier.

Folkemord gennem ti år

Franklin Graham talte om de lidelser, der rammer kristne verden over. Han nævnte bl.a. de koptiske kristne i Egypten og diskrimination af russiske kristne.
Men kristne forfølges også i forbindelse med narkohandel, borgerkrig eller stammekonflikter.

– Over 100.000 bliver dræbt på et år på grund af deres tro på Kristus. I de sidste 10 år svarer det til næsten en million mennesker. Det svarer til et kristent folkemord, som skyldes et verdensomspændende had mod kristne. I tolerancens navn bliver kristne ofte udsat for intolerance, fordi de står for moralsk renhed og Guds sandhed, understregede Franklin Graham.
Ifølge den kristne organisation Open Doors (Åbne Døre) er det dog ”kun” 4.000 kristne, der årligt dræbes alene på grund af deres tro.

Folkemord kræver indsats

Begrebet folkemord er både en moralsk og en juridisk vurdering, og begrebet bliver normalt anvendt med stor varsomhed. USA har man kun brugt begrebet nogle få gange. Tidligere udenrigsminister John Kerry har dog brugt begrebet om IS’s drab på kristne, shia-muslimer og yazidier.
Nogle politiske ledere og organisationer vil helst undgå at bruge begrebet, fordi det medfører et krav om intervention.

Had til evangeliet

USAs vicepræsident Mike Pence var også på talerlisten.
– Jeres tro inspirerer mig, den ydmyger mig og inspirerer alle her i dag, sagde Mike Pence.

Vicepræsidenten forsikrede deltagerne om, at både han og Donald Trump beder for verdens forfulgte kristne. De to beder også om, at Islamisk Stat må blive ødelagt ”fra roden”.
– Vi står sammen med jer, forsikrede Pence og fortsatte:
”Bibelen siger, at alle, der ønsker at tjene Jesus Kristus og leve et gudfrygtigt liv, vil blive forfulgt.
I, der er samlet her i dag, repræsenterer millioner i hele verden. I har nægtet at lade jer styre af verdens tankegang men har valgt i stedet at lide ”uden for byporten” for jeres tro”, sagde Mike Pence.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Vicepræsidenten nævnte de seneste års drastiske fald i antallet af kristne i Irak og Syrien og forsikrede mødedeltagerne om, at Trump ser overgrebene som modbydelige forbrydelser, der skyldes had mod Kristi evangelium.

– Kristne bliver ofte behandlet som upatriotiske, fordi de har Gud som højeste autoritet, sagde Franklin Graham.
Angår alle kristne

For at komme på plads i konferencesalen måtte deltagerne passere to høje elektroniske skærme med navne på ”Martyrer for Kristus”. Både Graham og andre talere bemærkede, at både protestanter, katolikker og ortodokse var repræsenteret her.

Blandt talerne ved topmødets åbning var også Metropolitan Tikhon, lederen af den ortodokse kirke i USA og den egyptiske anglikanske biskop, pastor Mouneer Hanna Anis. Han fortalte om de kristnes reaktion efter de angreb, som dræbte deres kære.
– Den tilgivelse, som martyrernes familier har udtrykt, er det stærkeste vidnesbyrd i forhold til terrorismen, sagde Hanna Anis.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Håb midt i mørket

Franklin Graham understregede, at islamisterne er en trussel mod hele den kristne verden. Da IS i 2015 halshuggede 21 koptiske kristne i Libyen, truede de med at ville indtage Rom.
– Denne trussel mod Rom var ikke bare en trussel mod den katolske kirke, men mod alle kristne, hvor de end befinder sig, konkluderede Franklin Graham.
Han opfordrede de lidende kristne til at holde ud.
– Her midt i kirkens mørkeste dag gælder Kristi løfter stadig. Helvedes porte skal ikke få magt over Kristi kirke, fastslog Graham med et citat fra Mattæusevangeliet 16:18.