Masser af unge familier på SommerOase

Fotos: Filip Samuelsen

Ikke færre end 5.772 mennesker deltog i dettes års SommerOase ved Horsens. Heraf var de 3.530 fastliggere, dvs. at de deltog hele ugen.

Det er endnu engang en stigning i forhold til de tidligere år. Både det samlede antal og antallet af fastliggere, som nu for første gang runder 3.500, oplyser Anne Hørlyck fra Dansk Oase.

Ruben Dalsgaard havde sin første SommerOase som generalsekretær – godt hjulpet af ca. 600 frivillige. Og det gik godt.

Det er anden gang, at den store SommerOase holdes på Bygholm Landbrugsskole, efter at pladsen ved Rudehøj Efterskole i Odder blev for trang. Udover et kæmpemæssigt cirkustelt med plads til 3.000 mennesker var der en lang række stortelte og menighedstelte. Og så lå der ellers telte og campigvogne næsten så langt, som øjet rakte.

Mange havde derfor tages deres cykler med, så de kunne komme hurtigere omkring. Og der var også et lille tivolitog, som i langsomt tempo bragte især børn fra den ene ende til den anden.
Alle deltagere modtog i øvrigt en advarsel om ikke at bruge åben ild, da der var risiko for brand i det knastørre klima.

Der opstod dog ikke brande, men der var et el-nedbrud, og en dag forsvandt vandet for en kort tid, indtil de teknisk kyndige fik pladsen koblet på vandforsyningen igen.

Jesus er altid relevant

Temaet for dette års SommerOase var “Genopdag troen”.
– Jesus er evig relevant og Hans rige er gode nyheder ind i enhver tid. Nogle gange har vi dog brug for at få vores øjne (gen-)åbnet for den virkelighed. Selvom evangeliet på ingen måde er nyt, så har det alligevel en enorm fornyende kraft ind i menneskers og fællesskabers liv, siger generalsekretær i DanskOase, Ruben Dalsgaard.

Der var som sædvanlig en masse spor, seminar, events og koncerter, udover de store fællesbegivenheder i det store telt.
De store møder blev lagt ud på live-tv og kan fortsat ses.

Jen Baker, England. Foto: Emma Bojsen, Noemi Saucedo-Chavez fra Californien. Foto: B.Degn, Jens Petter Jørgensen, Norge

Blandt hovedtalerne var den norske oasebevægelses grand old man, Jens Petter Jørgensen, som ofte har besøgt Danmark.
Han lagde i sit budskab vægt på, at det vigtigste ikke er koncepter og strategier, men den personlige relation til Jesus.
Det var også det gennemgående tema for Jen Baker, der holdt et brag af en prædiken i det store telt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Forsoning og forståelse

Årets SommerOase var også udtryk for et forsøg på forsoning, idet Indre Missions mest kendte teolog og bibelskolelærer, Leif Andersen, var inviteret til at holde formiddagenes bibeltimer som en gennemgang af Romerbrevet.

Mens lovsangen på nogle sommercamps har været meget høj og generende for nogen, var der på årets SommerOase taget hensyn, så de fleste kunne nyde og synge med på lovsangen, som bl.a. blev ledet af Arvid Asmussen, Aarhus Valgmenighed.

Dorthe Kobbeltved og Ole Skjerbæk Madsen.
Skjerbæks hjemme fra Hong Kong

Blandt deltagerne på SommerOase var Dorthe Kobbeltved, som er gift med Ole Skjerbæk Madsen. Han var med til at starte Dansk Oase, og hun var i fem år i 90’erne formand.
Nu er de udsendt til missionsorganisationen Areopagos’ kristne retræte- og dialogcenter Tao Fong Shan i Hong Kong.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Det er et arbejde, der er snart 100 år gammelt. Det blev startet af en norsk missionær, Karl Ludvig Reichelt, som købte et bjerg og startede et retrætecenter for at komme i kontakt med buddhister, fortæller de.
– Vi kom derud sidste år i september, og vi skal tilbage igen i slutningen af august. Vi tager et år ad gangen. Vi er værter for vesterlandske besøgende og præstepar i den lokale engelsktalende menighed.
– Det er vidunderligt at se, hvordan Oase har udviklet sig, siger Dorthe. – Her er så mange forskellige slags menigheder. Og det minder mig bare om Ny Testamente, hvor Johannes og de andre evangelister fortæller om de forskellige menigheder. Og det passer jo meget godt til danskerne, som også forventer noget forskelligt, konstaterer Dorthe.

– Ja, Oase er jo blevet en af de største kirkelige bevægelser i Danmark. Men det er ikke rigtigt gået op for det kirkelige Danmark endnu, siger Ole Skjerbæk.

Gina Jørgensen og Kirsten Callesen.
Gina og datter

– Man skal udnytte enhver chance for at være sammen med sin datter. Så den greb jeg med det samme, svarer Gina Jørgensen, som blev inviteret af sin datter, psykolog Kirsten Callesen.

– Det er lang tid siden, jeg har været på en oase-lejr, fortæller Kirsten. – Men jeg besluttede allerede i januar, at jeg ville tage med i år sammen med min mor. Det er så hyggeligt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Gina, hvad sætter du mest pris på?
– De fantastiske talere, som underviser. Og at møde alle mulige mennesker, som jeg har mødt gennem mit liv. Folk fra Teleios, osv. Det er en opmuntring at tænke på alle de ting, vi har haft sammen.

– Du har været med i Karlslunde Strandkirke helt fra starten…?
– Ja, og vi har nu tre unge præster, som alle er med her. Vi nyder, at det kan lade sig gøre, og vi snakker sammen og glæder os over det.

– Og Kirsten, du er med i Gospel Fellowship i København?
– Ja, jeg er tidligere kommet i Kirken i Krudttønden i mange år. (Hvor Kirstens netop afdøde bror, Peter Dyhr, tidligere var præst.)
– Jeg kommer her for at opleve ”suset af mange mennesker omkring Guds trone”. Jeg får også meget ud af at høre talere, som taler ægte om det, der er sandt. Og så er der den her café, hvor alle kommer forbi, og man møder mange. Så det har været en fantastisk uge.