Min mand forstår ikke min skuffelse

Når vi har fødselsdag, kan vi lære vores børn betænksomhed. Hjælp dem i gang med at lave eller købe en lille gave og fortæl dem, at Gud elsker en glad giver.

Kære Poul Henning
Jeg er lige fyldt 35 år. Jeg plejer at gøre en masse ud af både min mands og vores to børns fødselsdage, men de gør så lidt ud af min.

Det er især min mands manglende opmærksomhed, der skuffer mig. Når han fylder år, tager børnene og jeg ud og køber gaver til ham, og vi gør noget ud af selve dagen.

Når jeg fylder år, er det en dag som alle andre. I år havde han glemt min fødselsdag, og der var hverken gaver fra ham eller børnene.

Da jeg fortalte ham om min skuffelse, var han uforstående og hentede en buket blomster til mig – men jeg blev skuffet. Jeg ville hellere undvære buketten. Er det mig, der er urimelig?

Med venlig hilsen
Martine

Kære Martine
Jeg fristes som det første til at spørge dig: Har du og din mand et ellers godt ægteskab?

I Apostlenes Gerninger 20:35 står der: ”Der er større velsignelse ved at give end ved at modtage.” Det faktum gælder også for din mand, og måske gør han søde ting for dig, du end ikke bemærker på andre tidspunkter.

Når vi som mennesker – og i særdeleshed som ægtefæller – ikke får snakket ordentligt sammen, opstår der let misforståelser. Vi gør hinanden ondt uden at ville det. Måske oplever han jeres fælles billede på en anden måde end dig, og han kan meget vel gå rundt med den samme oplevelse af ikke at blive set og hørt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Mit forslag er, at I får en aften sammen uden børn. Foretag jer noget sjovt, spis en dejlig middag og afslut med en kop kaffe, hvor I ser hinanden i øjnene. Aftal med din mand inden, at I hver især har fx 5 kort.

En leg

Han skriver 5 kort med spørgsmål til dig og omvendt. Spørgsmålene skal handle om jer. I skiftes til at trække et kort fra hinanden, og så besvare spørgsmålet så ærligt og fyldestgørende I kan.

”Legen” med de 10 kort er forløsende og hjælper munden på gled, og er en god måde at starte en ømtålelig samtale på.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Samtidig vil jeg anbefale jer løbende at bede sammen. Bønnen er en skøn måde at spinde tretvundet snor på, og det er af største væsentlighed. I Prædikerens Bog kapitel 4 vers 12 står der: Den der er alene, tvinges i knæ, men to kan holde stand. Tretvundet snor brister ikke så let.

Når jeg skriver til dig, som jeg gør, er det ikke for at underkende din skuffelse. Vi har alle sammen brug for at føle os værdsat og elsket, og netop fødselsdag er en dag, vi forbinder med hyldest.

En anden vinkel

En hel anden vinkel er – som du også selv skriver – vigtigheden af, at vores børn lærer betænksomhed. I forhold til vores børn handler det også om socialisering og god opdragelse. Hvor gamle er jeres børn? Du kan sagtens tidligt hjælpe dem på vej, også i forhold til din egen fødselsdag.

Fortæl dem på en enkel måde, at Gud elsker en glad giver, og at du bliver glad, hvis de finder noget personligt til dig. Kan de ikke selv tage ud og handle endnu, så tag med dem og giv dem fx 50 kroner hver.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



I butikker som Tiger eller Søstrene Grene er der mange ting til en rimelig pris, og her kan de vælge noget til dig og let få gaven pakket ind.

Gud velsigne jer.

Kærlig hilsen
Poul Henning