Gud tog magten på helsemesse

Ædelsstens-dyrkere, dyrehealere og seksualterapeuter måtte vige pladsen for det kristne budskab på ‘hokus-pokus supermarked’ i Lyngby Stadionhal forrige weekendDe tre unge entusiastiske evangelister fra Københavns Kristne KulturCenter kedede sig bravt på deres stand de første dage. Men søndag vendte billedet totalt og blev en bragende succes.Gud tog ganske enkelt totalt magten fra helsebringende ædelsstens-dyrkere, dyrehealere og seksualterapeuter m.fl. i weekendens alternative hokus-pokus supermarked i Lyngby Stadionhal.
Fredag og lørdag var der næsten mennesketomt på messen med de mange forskellige lykke-tilbud til folk i Storkøbenhavn. En af de mange helsemesser, hvor evangelist Peter Haahr var på dagens program som foredragsholder under temaet Guds kraft og mirakler, og hvor dansegruppen PUSH og et veloplagt gospelkor gjorde deres bedste for at få folk til at vende interessen fra sort til hvidt.
– Der er bare ingen mennesker og dermed heller ingen interesse, sagde en skuffet Henning Knudsen, der til daglig er leder af Alpha på KKKC. Han var – som de andre unge på standen – sat op til virkelig at udbrede Guds ord den weekend, men stemningen var ganske rigtig noget tam. Som kristen tilskuer kunne man ønske for disse unge, at den kolossale energi de lægger for dagen, også blev honoreret med lidt succes.

Modvægt til Satan

– Men hvad er succes? – filosoferer Peter Haahr godt tilbagelænet i sin stol. – Succeskriteriet kan jo også være, at helsemesser i virkeligheden ikke er så tiltrækkende, som pressen blæser dem op til. Og det er jo positivt, hvis folk ikke gider bruge deres weekend på healere og hekse. Vi står jo kun her for at danne modvægt til Satans værk. Og på den måde kan man jo sige, at det er o.k., at folk bliver væk.
Alt imens Peter Haahr filosoferer, går Henning Knudsen rundt på messen blandt kinesiologer, miljøterapeuter, hypnotisører og auralæsere og beder inderligt for, at Herren må tage magten i dette åndelige supermarked. Det var det bedste, han kunne finde på, når der nu ikke var folk på standen.

Billedet vender

Men søndag vender billedet:
– Gud er bare stor, er Peter Haahrs bedste kommentar søndag eftermiddag. Alle strømmer til det kristne hjørne. Hvad er det, der sker? Jo, der var såmænd glødende gospelsang og energifyldte dansere. På væggen står “Gud er Jesus” med flammende bogstaver.
Og de kristne evangelister på messen får i mikrofonen lov til at levere vidnesbyrd og foredrag om Herrens mirakler ud over hele messen.

Folk helt vilde

– Folk var helt vilde, fortæller Peter Haahr. – De dansede rundt foran vores stand og sang med på gospelsangene så godt, de kunne. Vi fik lov til at bede for flere hundrede af de mennesker, der strømmede til, og mange ville også med til AWAKE konferencen i KKCK. Det hele foregik i en utrolig positiv atmosfære. Der var en dejlig glad og lettet stemning og stor åbenhed omkring vores budskab.
– Specielt når man tænker på lørdagens negative oplevelser af folk (de få der var), der ville diskutere og fortælle os, at vi var helt forkert orienteret. Det er bare næsten ikke til at tro. Men selvfølgelig – ingen opgave er for stor for Gud. Det er bare så herligt!

På det forkerte hold

Men selv om lørdagen var kedelig, var den ikke helt uden oplevelser. En af de lidt specielle oplevelser er historien om den mand, der til samtlige helsemesser kommer over til den kristne stand og beder om forbøn. Han er selv med på messen som alternativ udstiller – men på den okkulte side.
– Han kommer hver eneste gang, vi er på helsemesse, fortæller Peter Haahr og smiler. – Han er tidligere kristen, men er på en eller anden vis blevet såret. Vi er efterhånden blevet rigtig gode venner, og han vil altid have forbøn af os. Så vi beder, indtil der bliver helt tæt af Guds ånd omkring ham. Hver eneste gang bryder han sammen i gråd. Han bliver berørt, føler sig på en eller anden måde lettet, men går alligevel tilbage til sin egen stand.
– En dag, siger Peter Haahr, overgiver han sig til Jesus igen. Det er jeg ret sikker på.