1000 til vækkelsesmøder i Svendborg

Over 100 ville være kristne allerede til det første „mirakelmøde” med Teresia WairimuAldrig før har der været så mange kirkefremmede til vækkelsesmøde i den sydfynske havneby.– Svendborg er ikke til at kende igen, rapporterer Preben Ågren efter den første aften. Ågren er en af Svendborg Menighedscenters pionerer, endda fra før menigheden blev stiftet officielt i 1972. I dag er han ansvarlig for menighedens Alpha kursus.
Onsdag og torsdag i sidste uge kom den afrikanske evangelist Teresia Wairimu til Svendborg. Medlemmerne i den lokale pinsekirke er målløse. 40 dages bøn og fastekampagne bar endelig frugt. 600 mødte op til det første møde i SG hallen og omkring 100 kom frem til forbøn for at tilkendegive at de ville være kristne.
Næste aften kom der 1.000 til mødet med den kenyanske evangelist, og igen var der over 100 der svarede på Wairimus “alterkald”.

Kirken er for lille

Menighedens nuværende præst, Bergur Skovgaard, er forsigtig med at angive de præcise tal, for nu forestår en omfattende opfølgning.
– Normalt oplever vi, at det kun er nogle ganske få, som holder ved, men det nægter jeg at bøje mig for. Vi slipper dem ikke, men holder dem fast „i ånden”, til vi ser det bryder igennem, siger han med overbevisning.
Blot ved han ikke, hvad han skal stille op, hvis alle begynder at komme i hans kirke. Svendborg Menighedscenter – det tidligere “Tabor” – har nemlig kun 130 siddepladser, hvor de 100 er optaget af menighedens egne medlemmer.
– Vi er nødt til at bygge et større center og plante flere menigheder i oplandet.

Bøn og faste hjalp

Bergur Skovgaard tilskriver det overvældende resultat en 40 dages bøn og fastekampagne, som menigheden holdt op til møderne.
– Sådan noget sker ikke automatisk, reflekterer han.
– Nogen må være villige til at betale prisen.
Og bønnen gik hånd i hånd med hårdt arbejde. Menigheden delte en folder med overskriften “Mirakelmøder” ud til 25.000 husstande i Svendborg og på Nord Langeland.