Biskop griber ind overfor vievand

Københavns biskop vil ikke acceptere, at pastor Ole Skjærbæk Madsen indvier
vand ved et ritual i Folkekirken til uddrivelse af genfærd og onde ånder

Mange mennesker, som har haft berøring med det okkulte, føler sig jaget af onde ånder.
Det er baggrunden for, at den tidl. sognepræst ved Bethlehemskirken i København, Ole Skjærbæk Madsen, har opfundet et ritual til uddrivelse af ondt og indvielse af huse i Jesu navn.
Ole Skjærbæk Madsen kunne ikke overkomme at hjælpe alle de mennesker, som henvendte sig på grund af okkulte fænomener.
I stedet indvier han vand ved en særlig gudstjeneste, hælder det på flasker og giver det til mennesker, som har spurgt om hjælp. Med flasken følger en forklaring om, hvordan man selv kan stænke vandet i sit hjem og dermed indvie det til Gud, hvis noget ondt er kommet ind.
Ole Skjærbæk Madsen arbejder nu for „I Mesterens Lys”, der fungerer som en del af missionsselskabet Areopagos’ kristne arbejde i de nyreligiøse miljøer.
I alt har Areopagos udsendt et par hundrede flasker til mennesker, som har bedt om hjælp, og indtil nu har man ikke hørt om, at det ikke skulle „virke”.
Københavns biskop, Erik Norman Svendsen, vil imidlertid ikke acceptere, at man indfører et sådant ritual til indvielse af vievand. Derfor har han forbudt det.
Den ansvarlige præst i Bethlehemskirken, Ole Bacher Mogensen, har ikke været orienteret om det særlige ritual, hvilket Ole Skjærbæk efterfølgende har undskyldt. Men præsten er fortsat interesseret i, at Ole Skjærbæk holder sine alternative gudstjenester „I Mesterens Lys” i sognekirken.