Er ”nyreligiøse kristne”

Danskerne ser ingen konflikt mellem at bekende sig til den kristne tro og samtidig gå til alternativ behandling.
Sådan vurderer religionsforsker Tim Jensen fra Syddansk Universitet danskernes forhold til religion i dag:
– Det kan godt være, at Danmark som sådan stadig er et overvejende kristent land, og at 85 procent af befolkningen er medlem af Folkekirken. Men nede under overfladen er der en masse religiøse strømninger og bevægelser i gang. Danskerne bliver mere og mere multireligiøse,« forklarer Tim Jensen til Kristeligt Dagblad: – Generelt er danskerne mere religiøse end tidligere. Langt de fleste tror på et eller andet, og de er langt fra altid medlem af et trossamfund. Der er nærmest tale om et modefænomen, siger han. 84,3 procent af Danmarks befolkning er medlem af Folkekirken. Men ”kun” 77,2 pct. af alle børn født i år 2000 blev døbt i Folkekirken.