Hoptrup må lukke

Hoptrup Højskoles bestyrelse ser ingen anden udvej end at lukke den godt 83 år gamle højskole.
– Det ville være uansvarligt at fortsætte Hoptrup Højskole i dens nuværende form. Vores indstilling er, at skolen skal lukke, siger bestyrelsesformand Calle Thams til TV Syd og henviser bl.a. til, at der på det nuværende hold kun er 9 elever, og skolen giver et månedligt underskud på 25.000 kroner.
Skolens repræsentantskab vil tage den endelige beslutning om skolens lukning. I tilfælde af lukning vil det først ske om 3 måneder, og man vil derfor i mellemtiden arbejde på, om skolen skal fortsætte et andet sted og under en anden form.
Højskolen, som tilhører KFUM&K og IM, har en gæld på 8 mio. Men ligger til gengæld inde med værdier til 16,5 mio.
I øjeblikket er omkring 16 ud 86 højskoler truet af lukning.