Kerter og hjerter i brand for Israel

Danske jøder bevæget over danske kristnes
demonstration på Israels Plads
Det var en smuk, lun sommeraften med stille vejr på Israels Plads d. 2. august, da Vægterne, Pilgrim Convoy og organisationen “The temple shall be built again” indkaldte til en samling til støtte for Israel.
Både kerter og hjerter brændte livligt i, hvad en af arrangørerne, Signe Walsøe fra sidstnævnte organisation, betegner som “en dejlig, fredfyldt atmosfære, uden nogen form for uro”.
– Det skønnes, at mellem 700 – 800 mennesker mødte frem. Jeg har foreløbig talt 600 navne på den omtalte „bogrulle”, som skal overrækkes til Israels nye ambassadør, Carmi Gillon, skriver hun i et takkebrev til deltagerne.

Jøder bevæget

– Der var jøder til stede, som blev dybt bevæget over denne kærlighedserklæring til deres hjemland og folk, fortsætter hun.
De jødiske hjerter blev også meget rørt over de hebraiske sange, som bl.a. blev fremført af Signe Walsøe mellem de mange “vækkelsesrøster” på platformen.
– Hvor ville jeg ønske, at enhver politiker havde været til stede. Der blev bl.a. talt over Salme 2, som opfordrer verdens konger til at være kloge og tage imod råd.

“Bogrulle” til Israels ambassadør

Aftenen udviklede sig nærmest til en folkefest, hvor nogle sang og dansede, mens andre havde travlt med at skrive på „bogrullen” til Carmi Gillon, som blev afleveret ved ambassadørens ankomst til Kastrup lufthavn i går.
Moses Hansen stod for afslutningen på Israels Plads. Knælende blev velsignelsen sunget efterfulgt af halleluja-koret indeholdende vers som: „Velsign Jerusalem” og „Velsign Israel”. De mange knælende samt de mange lysende kerter var et smukt syn.
– Til sidst bad vi alle Fadervor sammen, hvorefter den store samling lidt efter lidt opløstes…, slutter Signe Walsøe.