Nord-Irak: Kurdisk kristen myrdet

Hans muslimske familie antages at stå bagDen kurdiske tidligere muslim Ziwar Mohamad Ismaeel blev dræbt af skud d. 17. februar i byen Zakho i den kurdiske del af Irak, rapporterer Åbne Døre. Lokale kilder fortæller, at Ziwar, som var taxichauffør, blev dræbt af en mand på ca. 40 år, som havde en maskinpistol.
Motivet for drabet er stadig ukendt. Imidlertid har venner til den dræbte sagt, at hans åbenhed om den kristne tro, som fulgte hans omvendelse for flere år siden, havde skabt et anspændt forhold til de lokale muslimer.
Ifølge rapporten d. 20. februar ønskede Ziwars slægtninge stadig ikke at begrave ham på grund af deres store modstand mod hans omvendelse. Da Ziwar blev kristen, tog familiemedlemmerne kontakt til en mullah, som efter sigende anbefalede dem at dræbe ham. Ziwar afslog at forblive i skjul efter de følgende forsøg på at dræbe ham.
– Når Jesus er på min side, har jeg intet at frygte, fortalte han sine venner. – Jeg må tilbage til min familie og fortælle dem, at selv om de dræber mig, vil jeg aldrig fornægte Kristus.
I de følgende år vidnede Ziwar frimodigt om sin ny-vundne tro. Mange passagerer i hans taxi har hørt evangeliet, som han fortalte til alle, som ville lytte.
Ziwar efterlader sig en kone og fem børn.
Siden Golfkrigen i 1991 har kirken i den kurdiske del af Irak oplevet en bemærkelsesværdig vækst. De lokale myndigheder i sikkerhedszonen nord for den 36. breddegrad forhindrer ikke kirkeaktiviteter, men islamiske grupper, der opererer i regionen, udgør en vedvarende trussel mod de kurdiske kristne.