Præst dømt for medvirken til massakre

En præst og hans søn, der også er dømt for massakre på tutsi-stammen i Rwanda, erklærede sig ikke skyldige og vil appellere afgørelsen En syvendedagsadventist præst, Elizaphan Ntakiru-timana, og hans søn, Gerard, er blevet dømt til henholdsvis 10 og 25 års fængsel af FNs særlige tribunal for folkemordet i Rwanda, skriver Guardian.Præsten og hans søn blev dømt for at have lokket tutsifamilier ind i deres kirke for dernæst at lade en hutu-milits slagte dem. Hændelsen var blandt de mere alvorlige under folkemordet i Rwanda i 1994. De to blev fundet skyldige i folkemord, medvirken til folkemord, sammensværgelse til at begå folkemord og forbrydelser mod menneskeheden.
Ntakirutimana, som er præsident for syvendedagsadven-tistkirken i det vestlige Rwan-da, var en blandt flere præster, der stod anklaget for at have medvirket til folkemordet, men han var den første, der blev dømt.
Ifølge menneskerettighedsgrupper var der kun 1.000 ud af 50.000 tutsier i området omkring Ntakirutimanas kirke, der overlevede, skriver Folkekirkens Nødhjælp.