VM i fodbold bruges til evangelisation

Blandt andet kristne fodboldfans og Evangelisk Børnemission har travlt med at evangelisere under VM i fodboldVM-feberen raser i Danmark. Men i den kirkelige verden bliver VM-slutrunden i fodbold brugt til andet end at se dyre fodboldben kæmpe på grønsværen. Flere udnytter den store opmærksomhed om begivenheden og bruger VM til evangelisation.VM har for eksempel født ideen til et evangelisationsprojekt, der hedder SejrenErVor.dk.
En gruppe kristne fodboldfans er gået sammen om at lancere en hjemmeside, som handler om både Gud og fodbold.
www.sejrenervor.dk handler først og fremmest om fodbold og er en fanside for det danske herrelandshold, som i disse dage er i fuld gang med VM i Japan og Sydkorea.
Netstedet rummer daglige kommentarer, debat, afstemninger, spillerprofiler, nyheder og meget mere.
– Redaktionen og skribenterne er dog alle kristne, og det skinner igennem rundt på netstedet, hvor vi blandt andet finder beretninger om fodboldspillernes forhold til Jesus og kan læse kristendommens budskab forklaret med billeder fra fodboldens verden, oplyser Asbjørn Asmussen og Johan Schmidt Larsen, der er henholdsvis netmissionær og evangelisationssekretær for Indre Mission.
Der er også lavet en folder, der i disse dage bliver delt ud til fodboldfans i hele Danmark. Folderen henviser til hjemmesiden på Internettet.
– Vil man vide mere om kristendommen, bliver man dog konsekvent henvist til JesusNet.dk, hvor det er muligt at finde svar på de fleste spørgsmål om kristendommen, fortæller Asbjørn Asmussen og Johan Schmidt Larsen.
JesusNet.dk drives af Indre Mission.
VM har også skabt travlhed hos Evangelisk Børnemission, som har satset stort på at uddele 27.000 bøger om det kristne budskab til danske børn i slutningen af maj og begyndelsen af juni.
Evangelisk Børnemission har foreløbig sendt 24.500 bøger til kirker, privatpersoner og organisationer, der vil dele bøgerne ud, så det er ved at svinde betragteligt i lageret. Bogen har en særlig fodboldforside, og på bagsiden anbefaler en af de brasilianske verdensstjerner bogen.

Gratis bog

Bogen uddeles gratis. Den hedder “Hvad tror du?” og er foreløbig udkommet i 40 lande i syv millioner eksemplarer. Den er med fuld farvetryk, og titusinder af børn fra hele verden har bedt om opfølgningsmateriale.
Nu er det de danske børns tur.
– Flere steder er man i gang med uddelingen, og nogle svarkort er begyndt at komme ind. Men det helt store ryk kommer i begyndelsen af juni, forudser Kresten Jensen, landsleder for Evangelisk Børnemission.
Organisationen har netop besluttet sig for at trykke 10.000 eksemplarer af en tidløs udgave af bogen med for- og bagside, der kan bruges også, når VM er forbi. Det vil dog først ske, når der er økonomiske muligheder for det.
Lige nu skal der bruges mange kræfter på at gøre klar til opfølgning.
– Vi er rustet til at tage os af opfølgningsarbejdet, men vi aner ikke, hvor det havner henne, fortæller Kresten Jensen.
I den forbindelse arbejdes der med en ny hjemmeside, børnetelefon og nye brevkurser, og der formidles også kontakt til lokale kirker med børnearbejde.