Vuggeviser skal bringe ro og trøst til store og små

Carolas stemme er modnet i takt med hendes personlighed.
En barnefødsel og en smertefuld skilsmisse har øget dybdenStemmen er blevet moden. Carola har fundet sin niche. Hun begyndte sin karriere med pop, forsøgte sig i en periode med gospel. Men stemmen var for tynd, blev nemt for skrigende. Men så kom salmerne, julesangene – og nu… vuggeviserne.

Carolas nye CD “Sov på min arm” er unik på flere måder. Ikke blot består pladen af en serie vuggeviser – hvem har før fundet på den idé? – men dybden, intensiteten vidner om personlig udvikling og en evne til indføling, som kun kommer med alderen. Sammen med den professionelle opsætning og stemmeføring, fortjener “Sov på min arm” lytterens fulde opmærksomhed.
Nyd den i en blød sofa i et halvmørkt rum en sen aften – om du er søvnig eller ej.
Erik Hillestad, producent ved det norske “Kirkelig Kulturverkstad”, sagde ved udgivelsen:
– Dette er på en måde en børneplade for voksne, selv om den er lavet for at bringe børn til ro. Men der er også mange voksne som kunne trænge til den behandling i den tid, vi lever i.

Livet er et mirakel

Men det var Carola selv, som fik ideen at lave en børneplade, da hun blev mor. Mens hun ventede lille Amadeus, opstod ønsket om at lave en børneplade med vuggeviser fra hendes egen barndom.
– En længsel efter at lave en plade med sange for de mindste børn, en plade som også tiltaler mig selv som voksen, begyndte at vokse frem i mig i takt med, at min egen mave voksede. Hele mit “jeg” forberedtes på noget nyt, og pludselig var det der bare i min favn! Et nyt liv, et mirakel, en uudsigelig kærlighed! Og… alle disse hormoner!
– Alt inden i mig sagde: “Tag det roligt!” Men hvordan? At nyde bare at være til, at tillade sig selv at standse op. Men mest at blive omsluttet af en atmosfære af kærlighed og taknemlighed. Det er det, sangene her gør ved mig, skriver hun på omslaget, der i øvrigt indeholder tekster til alle 19 vuggeviser.

Ny æra

Carola har indledt en ny æra i sin karriere. Først kom den flotte præsentation af Lina Sandells salmer, derefter en juleindspilning fra en kirke i Betlehem og nu – vuggeviser for både børn og voksne. Fælles for alle tre er roen, følsomheden. Det er ikke kun musik for musikkens egen skyld, men Carola formidler et budskab med en dybde, født gennem smerte.
En tid tilbage var familien på tre, men nu er de kun to. Det som så ud som den rene idyl – Carola blev kristen, gik på Livets Ords bibelskole, blev gift med Runar Søgaard, der ville være evangelist – endte i tragedie. Ægteskabet revnede og Carola skulle vænne sig til at være alenemor.
– Når man står alene og har gennemgået det, jeg har, må man tygge konsekvenserne i sig, sagde hun til den svenske avis, Nya Dagen. – Man må blive voksen og sørge for, at barnets vel kommer i første række.