Danmission protesterer mod Irak-krig

Danmission har, fra sin konference i Slagelse (29.-31. januar ), sendt en protest over Statsministerens tilsagn om dansk deltagelse i et eventuelt angreb på Irak.Danmissions formand Lars Mandrup har underskrevet brevet sammen med Bonnie Jensen, missionssekretær for Den Lutherske Kirke i USA og Dr. Riad Jarjour, generalsekretær for Det Mellemøstlige Kirkeråd på vegne af konferencens 33 deltagere.
– Med stærk bekymring og ængstelse ser konferencedeltagerne på udsigterne til en kommende krig i Irak. At Danmark nu som medunderskriver af et åbent brev stiller sig uforbeholdent bag USA’s krigstrusler, finder vi dybt beklageligt, lyder brevet.
– Vi er overbeviste om, at en krig mod Irak i stedet for at bidrage til større afspænding og forsoning i verden tværtimod vil øge spændingerne og mulighederne for fornyet terrorisme. En krig i Irak vil efterlade et land i ruiner og vil forårsage kaos i hele det mellemøstlige område, medføre ufattelige lidelser for en civil befolkning, som det vil tage årtier at genoprette. Det vil yderligere sætte fart på flygtningestrømmen.
– Vi opfordrer Dem indtrængende til sammen med den danske regering at gøre dansk indflydelse gældende overfor USA i en opfordring til at bruge alle diplomatiske kanaler, så krigstruslerne ikke kommer til udførelse, slutter opfordringen.
Dansk-amerikanske Bonnie Jensen indledte sit indlæg på konferencen med at undskylde sit lands krigsretorik.
– Vore missionspartnere siger til mig: I driver mission med et uhyre i maven, fortalte hun til Udfordringen i en pause.