Demonstranter ville storme pinsekirke

Det kom til voldsom tumult, da vrede demonstranter forstyrrede Israelmøde Tre blev anholdt under en demonstration ved pinsekirken i Korsør forrige tirsdag oplyser Danmarks Radios Regionalradio på Sjælland. En af de anholdte forsøgte ifølge politiet at storme kirken, hvor en medarbejder ved den israelske ambassade holdt foredrag.
De dramatiske begivenheder startede omkring ved 19-tiden, da medarbejderen, der erstattede den israelske ambassadør Garmi Gillon, ankom til kirken. Ifølge Sjællands Tidende måtte han søge tilflugt i sin bil og gelejdes ind i kirken under politibeskyttelse.
De fire betjente, der var udkommanderet til lejligheden, måtte tilkalde forstærkning fra politistationerne i Ringsted, Slagelse og Kalundborg.
Vagthavende hos Slagelse Politi oplyser, at det især var palæstinensiske 2. generations indvandrere, der medvirkede i demonstrationen, hvor tre blev anholdt. En pressefotograf fra Sjællands Tidende blev slået ned og måtte en tur på skadestuen.
Udover 2. generationsindvandrerne deltog bl.a. et medlem af Enhedslisten i Korsør, som blev anholdt. Ifølge politiet opfordrede han demonstranterne til at storme kirken. Han er dog den eneste, der er sigtet for forsøg på ulovlig indtrængen.
Pinsekirken havde ironisk nok arrangeret mødet under temaet ”I skyggen af terror”.
-løb