Soldatermissionen uddeler også bibler

I sidste uge skrev vi om Forlaget Scandinavia, som vil samle penge ind til at give danske soldater i udlandet en bibel. Men det har andre prøvet før…Per Møller Henriksen, som er generalsekretær for KFUMs Soldatermission, oplyser, at hans organisation også giver Ny Testamenter – såkaldte felttestamenter, der er army-grønne – til soldaterne.
Det er dog ikke alle soldater, der får et.
– Vi har dårlige erfaringer med at sende kassevis af Felttestamenter til udlandet, siger Per Møller Henriksen.
– Vi har været ude for, at disse felttestamenter blot bliver stående i en kasse og ikke fordelt.
Derfor er vi gået over til at uddele felttestamenterne personligt på vore soldaterhjem.
– Men der er jo ikke et soldaterhjem i hverken Afghanistan eller Golfen?
– Nej, men vi har et soldaterhjem i Kosovo, og de danske soldater, som sendes til udlandet, bliver også tilbudt felttestamenter i forbindelse med deres træning forud for afrejsen herhjemme. Det sker i forbindelse med vore andagter og andre arrangementer på soldaterhjemmene. Vores erfaring er, at det bedste er at give felttestamentet personligt til den enkelte. Så betyder det mere, siger Per Møller Henriksen og tilføjer:
– Men naturligvis har vi intet imod, at Scandinavia giver en bibel til soldaterne. Vi håber bare, de bliver brugt.