Viborgbaptister bygger bro til tolvtrins-miljøet

Baptistkirken i Viborg har startet en gruppe for Anonyme Narkomaner, og medlemmerne sluses ind i menigheden gennem Alphakurser
Anonyme Alkoholikere (AA) og Anonyme Narkomaner (NA) omtaler Gud som en højere magt, ved hvis hjælp de kommer gennem 12 trin til frihed fra misbruget.

Henning Olsen er brobyggerpræst i Baptistkirken i Østervrå

Baptistkirken i Viborg har bygget en god bro af kontakt mellem menigheden og mennesker fra AA og NA miljøet, godt hjulpet af ”brobyggerpræsten” Henning Olsen.
– Menigheden begyndte at arrangere sindsrogudstjene-ster, som blev annonceret i aviser. Meget hurtigt blev der givet plads til markante personligheder inden for NA. De tog initiativet til at starte en NA-gruppe i kirken. Det eneste, vi gør, er at lægge ramme til. De kører det fuldstændig selv på deres egne præmisser, siger Baptistkirkens præst Poul Asger Beck til bladet Baptist.

Kirken er kærlighedens hus

– Jeg ser kirken som rammen om kærlighedens hus, som Gud så fylder på forskellig vis.
Det store netværk af forbindelser mellem tolvtrinsfolk og deres pårørende, har skabt mange kontakter. Nogle synger med i et gospel­kor, og en lille gruppe af folk fra tolvtrinsmiljøet og menighedsmed-lemmer arrangerer selv sindsrogudstjeneste den sidste søndag aften i hver måned, fortæller præsten.
Brobygningen mellem AA/NA­ folk og menighed er vokset frem gennem fire år. Et efterår tilbød menigheden, bl.a. gennem annoncering i dagspressen, et Alpha-kursus, og det førte bagefter til starten af en cellegruppe.
– Sidste år kørte et kursus i discipelskab og spiritualitet, Troens Vej, som behandlede forskellige emner såsom begær, ydmyghed og bøn. Det er kristne temaer, som også matcher de tolv trins principper, slutter Poul Asger Beck.