Jøder vil bede kristne om tilgivelse

Det er ikke unormalt, at kristne beder jøder om tilgivelse for fortidens synder. Men nu vil en bevægelse af kristne ”messianske” jøder opfordre jøderne til at bede de kristne om tilgivelse for deres historiske synder.De mener, ifølge Charisma, at en sådan forsoning vil kunne udløse Guds velsignelse over det jødiske folk på en ny måde.
I en udgivelse fra netværket ”The Elijah List” gør en messiansk leder, David Dreiling, bod overfor ”mine ikke-jødiske brødre i Messias, på vegne af mit folk, for de synder, der blev begået af mine forfædre mod dem som først overholdt og delte evangeliets ord…” Han skriver, at ”vi beklager de smerter og sår som blev forårsaget da familier blev revet fra hinanden og liv blev ødelagt på grund af jødiske fordomme” med henvisning til jødernes forfølgelse af de første kristne.
Appellen er blevet vel modtaget blandt jødiske og ikke-jødiske kristne, og flere steder i USA meldes der netop ifølge Charisma, om ”en øget velsignelse fra Gud” i de messianske menigheder. Flere udtrykker dog bekymring over hvordan det vil blive modtaget af ikke-messianske jøder, mens en enkelt messiansk leder, Joel Chernoff, kendt fra musikgruppen Lamb, advarer om, at appellen kan give brændstof til antisemitisme.