Fantastisk værktøj også til selvudvikling

Ny og meget bemærkelsesværdig sjælesorgsbog går i dybden med, hvordan vi alle på godt og ondt er præget af vores fortidSå udkom den anden sjælesorgs-håndbog af nordmanden Gunnar Elstad i serien: ”Tag jer af hinanden”. Titlen på den første bog var: ”Grundlæggende sjælesorg”.

Var den første bog bemærkelsesværdig, så kan det samme siges om denne bog, endog i endnu højere grad.
Begge bøger er håndbøger i moderne sjælesorg. De er baseret på menneskekundskab og psykologi af høj karat. Men samtidig er de bibeltro og har som fundament den bibelske beskrivelse af Guds forhold til mennesket og menneskets forhold til Gud.
Det er en befrielse at læse specielt denne sidst udkomne sjælesorgs-håndbog i en tid, hvor tabubelagt og fordomsfuld sjælesorg stadigvæk trives i bedste velgående.
Bogen handler om vort følelsesliv, og om alle de forhold, der har indflydelse herpå. Bogen handler om åbenhed og rummelighed.
Helbredende budskab
Den har et specielt helbredende budskab til dem, der er vant til at holde følelserne på afstand. Til dem, der helt fra barndommen har fået at vide, at det var forkert at vise følelser, ja, som endog har fået at vide, at det var ukristeligt.
Bogen fortæller os f.eks. om mandens problemer senere hen som far og som ægtefælle, når han i sin barndom altid fik at vide, at det var umandigt at græde og vise følelser. Hvordan han kan have problemer med at tage imod og rumme børnenes og hustruens følelser senere hen.
Bogen taler klart om, at vore følelser er en vigtig ressource. Det er nemlig vore følelser, der gør os til medmennesker.
For at beskrive hvor frygt- og angstfremkaldende mennesker kan virke på omgivelserne, når de aldrig viser deres følelser, bruger han eksemplet med robotten.
Hvad er det, der i vore øjne gør robotter så skræmmende?
– Det er, at de ingen følelser har.
God gavebog
Denne bog kunne være en rigtig god gave ikke blot til kommende forældre, men til forældre i det hele taget.
Den går i dybden med, hvordan vi alle både på godt og ondt er præget af vores forældre, vores familie og vores fortid. Den henvender sig til alle, der ønsker forståelse af og indsigt i, hvad det betyder.
Desuden er bogen et fantastisk værktøj for dig, der ønsker at arbejde med dig selv og komme videre i dit liv, og blive det menneske og medmenneske, som Gud har i tanke.

Gunnar Elstad:
Livshistorie og følelser
Tag jer af hinanden (2)
197 sider • 178 kr.
LogosMedia 2002
% 4824 6676