Tiltrængt information om Cambodja

uthersk Missionsforening har netop udgivet et hæfte med oplysninger om det borgerkrigshærgede land, der først i midten af 90’erne fik demokrati og igen blev åbnet for mission. Det er derfor sparsomt med oplysninger om kristnes forhold i landet.De første protestantiske missionærer blev sendt til Cambodja i 1923 af et amerikansk missionsselskab.
De første 40 år kom kun få til tro, og de kristne oplevede en del forfølgelser. Officielt blev der religionsfrihed, da landet blev selvstændigt fra det franske kolonistyre i 1954.
Sidst i 1960’erne og først i 1970’erne omvendte mange sig til kristendommen, men ca. 90 procent af dem blev slået ihjel under Pol Pots rædselsregime fra 1975-1979.
De sidste 10 år har der igen været nogenlunde religionsfrihed, og antallet af kristne var i 2001 steget til cirka 60.000 voksne fordelt på næsten 100 menigheder.
Fra Danmark har Luthersk Missionsforening og Danmission missionærer i landet. Hæftet oplyser om geografi, befolkningssammensætning, historie og nuværende missionsarbejde og kan bestilles via hjemmesiden www.dlm.dk