50.000 sagde ja til Jesus i Mongoliet

Enorm respons på Ndifons kampagne i det buddhistiske landI løbet af kun 10 dages kampagne i det tidl. kommunistiske og stadig buddhistiske Mongoliet, deltog 116.000 mongoler i helbredelsesmøder med Charles Ndifon, som nu er i København.Ud af disse rapporteres 50.000 at have besluttet sig for at tro på og følge Jesus. Tusinder blev også helbredt. Allerede på vej fra lufthavnen kørte Charles ind til distriktshospitalet i hovedstaden Ulaan Baatar, hvor de første helbredelser skete og både patienter og læger blev dybt berørt af Jesu kraft, beretter missionær Walter Heidenreich.
Det var 10 lokale kirker i hovedstaden, der sammen med hjælpeorganisationen HELP organiserede møderne. Møderne blev holdt i Ulaan Baatar, samt storbyerne Erdenet og Dachan fra den 4.-13. juni.
– Et stort forberedelsesarbejde er lagt i denne kampagne, og der er store forventninger til, hvad Gud vil bruge denne begivenhed til. Jeg er spændt på at opleve Charles Ndifon. Der har været så mange skriverier om ham i den danske presse, og Gud har brugt ham på en fantastisk måde i Danmark, skrev Danmissions Grethe Koch hjem fra Mongoliet før kampagnen.
– Bed om at Gud vil sende Hans Ånd, så mange folk må opleve at blive helbredt, og at Gud vil bruge denne begivenhed til virke i mange mongolers liv, skrev hun. Man kan vist roligt sige, at hendes bøn blev hørt!

Hel radiostation blev kristnet

– Vi så bogstaveligt talt blinde se, de døve høre og mennesker med kræft, hjerte- lunge-, nyre- og andre problemer blive helbredt. Masser af krykker er blevet båret væk, fordi der ikke længere var brug for dem, fortæller Heiden-reich, der opgav at tælle alle miraklerne.
– En aften kom en radiojournalist for at interviewe Ndifon. Mens hun interviewede ham, overgav hun sit liv til Jesus. Straks efter arrangerede hun, at Charles prædikede og bad for syge på radioen, som hun selv ejede.
Bagefeter ringede lyttere ind og fortalte, at de var blevet raske og havde givet deres liv til Kristus. Da den 20 mand store stab på radioen så og hørte, hvad der skete, besluttede de også alle at give deres liv til Jesus med det samme….
Kampagnen ventes at få stor betydning for væksten i de nye kristne kirker i det meget isolerede land, hvor der er op til 40 graders frost om vinteren.

Dansk mission i Mongoliet

Danmission er med i Mongoliet gennem Joint Christian Services, som Dansk Santalmission og 3 andre medlemmer af United Mission to Nepal var initiativtagere til i 1990.
1994 sendte Santalmissionen (nu Danmission) sin første missionær til Mongoliet
1999 blev Mongolian Evangelical Fellowship (MEF) registreret hos regeringen. MEF omfatter 50 ud af 60 menigheder.
Missionærer udsendes til udviklingsopgaver og deltager i den lokale kirkes liv og vækst. Kirken har været undertrykt gennem 70 års kommunistisk herredømme og tiltrækker særligt den unge generation.
Gennem JCS deltager Danmission i støtte til den nationale kirke, kvægdriftsprojekt, teltbørnehaver og alkoholforebyggende arbejde.